Şehitlerin adı standuyumun duvarına kazındı

Türkiye'yi sarsan PKK'lı teröristlerin hain saldırısında şehit düşenler unutulmadı. Bursaspor, stadındaki anı duvarında şehitler Tunç Uncu, Ömer Halisdemir, Eren Bülbül ve Fethi Sekin'in adlarına yer verdi..

17 Kasım 2017 Cuma 13:57
Şehitlerin adı standuyumun duvarına kazındı






Şehitlerin adı standuyumun duvarına kazındı

Beşiktaş'ta Bursaspor maçı sonrası geçtiğimiz yıl PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit düşenler unutulmadı. İstanbul'da geçen sene oynanan Beşiktaş- Bursaspor karşılaşmasının ardından Vodafone Park çevresinde gerçekleştirilen ve 39'u emniyet mensubu 46 kişinin şehit edildiği, 243 kişinin de yaralandığı terör saldırısında hayatını kaybeden Kartal Yuvası çalışanı Tunç Uncu, Trabzon'un Maçka ilçesinde hayatını kaybeden şehit Eren Bülbül, İzmir'deki terör saldırısında şehit olan polis memuru Fethi Sekin ve 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir'in isimleri, Bursaspor Kulübü tarafından hazırlanan "Anı Duvarı" projesi kapsamında Bursa Büyükşehir Belediye Stadı'na kazındı.

SONSUZA DEK OMUZ OMUZA

Yeşil-beyazlı kulübün proje kurulu tarafından hazırlanan ve "Sonsuza Dek Omuz Omuza'' sloganıyla yola çıkılan proje kapsamında, 160 lira karşılığı üzerine 817 kişinin isimlerinin işlendiği tuğlalar, statta oluşturulan anı duvarında yerini almaya başladı.

Duvarda, Bursaspor tarihinin önemli isimlerinin yanı sıra şehitlerin isimlerine de yer verildi.

Bursaspor yönetimi, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir, Trabzon'un Maçka ilçesinde PKK'lı teröristler ve güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada hayatını kaybeden şehit Eren Bülbül, İzmir'deki terör saldırısında şehit olan polis memuru Fethi Sekin ile geçen yıl Beşiktaş-Bursaspor maçı sonrasında Vodafone Park yakınında meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden Kartal Yuvası personeli şehit Tunç Uncu'nun isimlerini de anı duvarında ölümsüzleştirdi.

Duvarın, eksiklerinin tamamlanmasının ardından resmi açılışının yapılacağı öğrenildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.