Şenol Güneş Napoli'yi istiyor

Beşiktaş Teknik Direktörü Güneş, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. turunda İtalyan bir rakiple eşleşmeleri halinde bu takımın Juventus değil, geçen yıldan tanıdıkları Napoli olmasını tercih edeceğini söyledi.

08 Kasım 2017 Çarşamba 16:51
Şenol Güneş Napoli'yi istiyor






ROMA(AA) - Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, İtalya'nın yüksek tirajlı spor gazetesi La Gazzetta dello Sport'a, verdiği özel röportajda, Beşiktaş ile hedeflerinden, futbola bakış açısına ve örnek aldığı isimlere kadar pek çok konuda değerlendirmede bulundu.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş'ın yanı sıra 3 İtalyan takımının da üst tura çıkması durumunda Juventus, Napoli, Roma'dan hangisiyle eşleşmek ya da eşleşmemek istediği sorulan Güneş, "Ben Napoli'yi alırım. Onları iyi tanıyoruz. Onlar bizim dostlarımız. Üç takım da çok iyi ama onca kupa kazandıktan sonra bu yıl bazı sorunlar yaşayan Juventus'u yine de tercih etmem. Bazen başarı, sizin mücadele etmeniz gereken gerçek rakibiniz olabiliyor." yanıtını verdi.

"Hedefimize adım adım ilerliyoruz"

Güneş, Beşiktaş'ın hedefine yönelik "Beşiktaş ile uzun soluklu bir projemiz var, adım adım ilerliyoruz. Büyük yatırımlar için kulüple görüşüyoruz. Bir de tabi Türkiye'de baskı var. Örneğin, Monaco Keita'yı alabilir ama burada seni transfere çok para harcamakla ya da Negredo'yu alıp, Cenk Tosun'u oynattığın için eleştirip, transferde hata yaptığını söylüyorlar." değerlendirmesini yaptı

"Pepe tam bir melek"

Portekizli stoper Pepe'nin 16 maçta 3 sarı kart görmesi de hatırlatılan Güneş, "El Clasicoları izlerken onu kötü biri olarak görür, beğenmezdim ama burada tam bir melek. Herkes için örnek biri. Takımda gençler gibi çalışan tecrübeli isimlere sahip olmak önemli bir silahtır. Türk takımlarının, altyapıdan yetiştirdiği yeteneklere öncelik vermesi gerektiğini savunsam da tecrübeli isimlerle kazanmaya çalışıyoruz. Lyon ve Monaco bunu yapıyor ve rekabet içindeler." dedi.

"Bir zamanlar Türkiye'de kaleciler aptal olarak addedilirdi"

Kaleci olmanın teknik direktörlüğe geçişte futbolculara katkısı olup olmadığı ve bu konuda emeklilik zamanı yaklaşan İtalyan milli file bekçisi Gianluigi Buffon'a bir mesajı olup olmadığı sorulan Beşiktaş Teknik Direktörü, "Bir zamanlar Türkiye'de kaleciler aptal olarak addedilirdi. Oysaki, topu veriyorsun ardından herkesi, tüm sorunları arkadan görebiliyorsun ve sorunlara çözüm düşünmeye başlıyorsun. Nasıl hücum edilir iyi öğreniyorsun. Buffon'un da büyük bir antrenör olmak için fazlasıyla imkanı olduğunu düşünüyorum. O, çok uzun süredir zirvede. Şimdi sadece çalışmalı ve fedakarlık yapmalı." dedi.

"Emekliye ayrılmayı düşünüyorum"

Kısa süren Güney Kore deneyimi bir kenara bırakılırsa antrenörlük kariyerinin büyük bölümünü Türkiye'de geçirdiği hatırlatılan Güneş, neden hiç Avrupa'yı düşünmediği sorusuna karşılık "Oyuncuyken, tekliflere rağmen Trabzon'u hiç bırakmak istemedim. Kore'deki yıllarım kendimi ve düşüncelerimi tazelemem için fırsat oldu ama kariyerim hiçbir zaman düzen içinde seyretmedi. Belki düzene koysaydım yurt dışına giderdim ama artık yaşlandım ve emekliye ayrılmayı düşünüyorum. İtalya ile çok fazla temasım yok ama sadece halen 1983-84 sezonunda UEFA Kupası'ndaki Inter-Trabzonspor maçında Aldo Serena'nın dirseğinin izlerini taşıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Barış Seçkin

Son Güncelleme: 08.11.2017 16:59
Anahtar Kelimeler:
Spor
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.