Sergen Yalçın: Milli maç arası bize faydalı olacak

MEDİCANA Sivasspor'un teknik direktörü Sergen Yalçın, lige yavaş yavaş konsantre olduklarını belirterek, "Milli maçlar için lige verilen ara bizim için faydalı olacak" dedi. Dün akşam kendi evinde oynadığı Osmanlıspor maçından...

31 Ağustos 2015 Pazartesi 18:47
Sergen Yalçın: Milli maç arası bize faydalı olacak






MEDİCANA Sivasspor'un teknik direktörü Sergen Yalçın, lige yavaş yavaş konsantre olduklarını belirterek, "Milli maçlar için lige verilen ara bizim için faydalı olacak" dedi.
Dün akşam kendi evinde oynadığı Osmanlıspor maçından 1 puanla ayrılan Medicana Sivasspor, ara vermeden Cumhuriyet Kupası'nda Cuma günü Kosova temsilcisi Priştina ile oynayacağı maçın hazırlıklarına başladı. Teknik Direktör Sergen Yalçın nezaretinde gerçekleştirilen antrenman düz koşu ile başladı. Çalışmalar daha sonra iki grup halinde devam etti. Osmanlıspor maçının ilk 11'inde yer alan futbolcular düz koşuya devam ederken diğer oyuncular ise kondisyon çalıştı. Yaklaşık 1.5 saat süren antrenmana ülkelerinin milli takımlarında bulunan Batuhan Karadeniz, Aatif Chahechouhe, Djakaridja Kone ve Ümit Kurt katılmadı.
"BUNDAN SONRAKİ MAÇLAR DAHA İYİ OLUR"
Antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Teknik Direktör Sergen Yalçın, yavaş yavaş lige konsantre olduklarını ve bundan sonrasının kendilerini için daha iyi olacağını belirterek, "Dün itibariyle kazandığımız 1 puan ki kazandık diyoruz. Çünkü golü çok geç bulduk. Bizim için sevindirici. Puan puandır gözüyle bakıyoruz. Çok istediğimiz, beklediğimiz gibi bir 90 dakika olmadı. Oyunun tamamında daha üretken, hafif, aktif olabilirdik, ama dün için bunu beceremedik. Hazırlık aşamasının artık son dönemine giriyoruz. Yavaş yavaş lige konsantre olmaya başlıyoruz. Yeni gelen oyuncularımız takıma yeni yeni adapte olmaya çalışıyorlar. Bundan sonrasının çok daha iyi olacağını ümit ediyoruz. Çünkü iyi bir oyuncu grubumuz var. Kaliteli oyuncularımız var. Önemli olan sadece bunu sahaya yansıtmak ki bu sezon zor bir lig olacak gibi görünüyor. Herkes çok aşırı mücadele ediyor, puan kazanmak için çaba sarf ediyor. Biz de o pozisyondayız. Umuyoruz ki bundan sonraki maçlar bizim için daha iyi olur" dedi.
"ARA BİZİM İÇİN FAYDALI OLACAK"
Milli maçlar nedeniyle lige verilen arayı iyi değerlendireceklerini belirten Yalçın, "Bu aranın gelmesi bizim için çok iyi oldu. Yeni katılan oyuncularımız maç ve kondisyon olarak biraz eksikler. Onların daha hazır hale gelmesi için bize daha faydalı olacağını düşünüyorum. Cuma günü müsabakada eksik olan futbolcularımızın tamamını kullanacağız. En azından maç kondisyonu kazanmış olacaklar. Bizim için faydalı bir ara olacak. Bu arada eksikliklerimizi giderip bundan sonraki maça daha hazır bir şekilde başlamak istiyoruz" diye konuştu.
"TRANSFERDE GEÇ KALDIK"
Transferi kapattıklarını belirten Yalçın, "Tabi transferde biraz geç kaldık. Özellikle son aldığımız 4-5 tane oyuncu sezon başı kampına katılamadı. Birlik beraberlik açısından, yani oyuncuların birbirini tanıması aşamasında saha içerisinde sıkıntı yaşıyoruz. Henüz maçlarda o olguyu oturtamadık, ama yavaş yavaş oturtacağız. Uzun bir maraton lig. 3 maçta aldığımız 2 puan çok başarılı gibi görünmese de sonuçta diğer rakiplerin de çok fazla bir puan farkı yok. Birer ikişer puanlık fark çok önemli değil. Bir maç kazanmaya ihtiyacımız var. Umarım oynayacağımız Rize maçı bizim için iyi olur ve kazanıp artık lige döneriz diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.