Sezonun en iyi teknik direktörü Guardiola

Manchester City'yi tarihindeki 5. lig şampiyonluğuna ulaştıran Pep Guardiola, İngiltere Premier Lig'de 2017-2018 sezonunun en iyi teknik direktörü seçildi.

16 Mayıs 2018 Çarşamba 13:04
Sezonun en iyi teknik direktörü Guardiola






Sezonun en iyi teknik direktörü Guardiola 

   Manchester City'nin İspanyol çalıştırıcısı Pep Guardiola, İngiltere Premier Lig'de 2017-2018 sezonunun en iyi teknik direktörü seçildi.

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, Manchester ekibini tarihindeki 5. lig şampiyonluğuna ulaştıran 47 yaşındaki teknik adamın, yapılan oylamayla Premier Lig'de sezonun en iyi teknik direktörü unvanına layık görüldüğü bildirildi.

Bu sezon Premier Lig'de 100 puanla şampiyon olan Manchester City, İspanyol teknik adam yönetiminde en yüksek puan, en fazla galibiyet, en fazla gol, ikinci ile en fazla puan farkı ve en fazla averaj rekorlarını kırmayı başardı.

Josep Guardiola kimdir?

Josep ”Pep” Guardiola i Sala, 18 Ocak 1971 tarihinde, dünyaya gelmiştir. Futbolculuk kariyerine Barcelona’da başlayan ve sonrasında Brescia, Roma, Al Ahli gibi takımlarla da forma giyen Guardiola, Johan Cruyff’un ”Rüya Takım” olarak adlandırılan 1992 Barcelona’sında forma giymiştir. Bu dönemde takımın önemli parçalarından biri olan Guardiola defansif orta saha pozisyonunda oynamıştır. Bu dönem 4 kez üst üste La Liga şampiyonluğu yaşayan Guardiola, 1997 ile 2001 yılları arasında Barcelona’nın kaptanlığını da yapmıştır. Daha sonra Brescia’ya geçen Guardiola buradan da Roma’ya transfer olmuştur.

Aktif futbolculuk kariyerinde birçok kupa kazanan Guardiola, ilk teknik direktörlük deneyimini Barcelona B’de yaşamıştır. 2008’de Rijkaard’ın Barcelona’dan ayrılmasının ardından Barcelona’nın başına getirilen Guardiola, daha ilk sezonunda kazanabileceği 6 kupayı da kazanarak kırılması güç bir Barcelona rekoruna imza atmıştır. Barcelona 2009 yılında La Liga’da şampiyonluk yaşarken UEFA Şampiyonlar Ligi’nde de sıra dışı bir performans sergileyerek finalde Manchester United’ı 2-0 yenmeyi başarmıştır. Bu dönem La Liga ve UEFA Şampiyonlar Ligi’nin yanı sıra UEFA Süper Kupası’nı ve İspanya Kral Kupası’nı ve İspanya Süper Kupası’nı da kazanan Barcelona Aralık ayında ise, Kıtalararası Kupayı kazanarak 6 kupanın 6’sını da kazanarak ciddi bir başarıya ulaşmıştır.

 

Son Güncelleme: 16.05.2018 10:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.