Sofuoğlu sezonu ikinci sırada bitirdi

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası'nın son ayağı Katar'daki yarışı üçüncü, genel klasmanda ise sezonu ikinci sırada tamamladı.

04 Kasım 2017 Cumartesi 21:41
Sofuoğlu sezonu ikinci sırada bitirdi






ANKARA (AA) - Katar'ın Lusail kentiyle aynı adı taşıyan 5 bin 380 metrelik pistte düzenlenen sezonun 12'nci ve son yarışı sona erdi.

Yarışa pole pozisyonunda başlayan ve bitiş çizgisini ilk sırada geçen GRT Yamaha takımının Fransız pilotu Lucas Mahias, sürücüler klasmanında da Dünya Supersport Şampiyonası'nın şampiyonu oldu.

CIA Landlord Insurance Honda takımının Fransız sürücüsü Jules Cluzel ise Katar'daki yarışı ikinci sırada bitirdi.

Fransa'da düzenlenen sezonun 10. yarışının sıralama turlarında geçirdiği kaza sırasında bel ile kalçasında kırıklar oluşan ve bir aylık tedavisinin ardından yeniden piste çıkan Kenan Sofuoğlu ise 9'uncu sıraya kadar geriye düştüğü Katar'daki mücadelede önemli bir geri dönüşe imza atarak üçüncülük elde etti.

Bu sonuçla Sofuoğlu, puanını 161'e çıkararak 190 puanlı Mahias'ın ardından pilotlar klasmanında sezonu ikinci sırada tamamladı. Fransız Cluzel ise 155 puanla üçüncü oldu.

Sakatlığı nedeniyle sezonun ilk 2 yarışında mücadele edememesine rağmen elde ettiği başarılı derecelerle pilotlar klasmanında liderliğe ulaşan milli sporcu, Fransa'daki şanssız kazanın ardından şampiyonluk mücadelesinde yeniden ikinci sıraya düşmüştü. 33 yaşındaki Kenan Sofuoğlu 2007, 2010, 2012, 2015 ve 2016 yıllarında Dünya Supersport Şampiyonası'nda zirveye çıkmıştı.

Muhabir: Doğa Kırmızıoğlu

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.