Taraftar gol sandı hakem gol kararı vermedi

Kasımpaşa-Galatasaray maçının 26. dakikasında, lacivert beyazlı futbolcuların ve taraftarların büyük tepkisini çeken bir pozisyon yaşandı. Taraftar gol sandı fakan hakem gol kararı vermedi.

01 Aralık 2015 Salı 09:38
Taraftar gol sandı hakem gol kararı vermedi






Bu dakikada savunmadan uzun gönderilen topa kaleci Muslera’dan önce yükselen Eren Derdiyok, meşin yuvarlağa kafayla penaltı noktasına indirdi. Ryan Donk, müsait durumda buluştuğu topu sert bir şutla kaleye gönderdi. Üst direğe çarpan top, yere de vurduktan sonra oyun alanına döndü.

Kasımpaşalı futbolcular bu pozisyonda ‘gol’ diye hakem Halis Özkahya’ya döndü. Ancak, çizgi hakemi Alper Ulusoy’a bakan Özkahya gol kararı vermedi.
Büyük tartışmalara yol açan bu pozisyonu yorumlayan Merkez Hakem Kurulu eski başkanı Mustafa Çulcu, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Donk’un vuruşu net şekilde gol… Burada en büyük hata 6 no’lu yardımcı hakem Alper Ulusoy’un. Oyun esnasında pozisyona bakış şekli son derece yanlış olduğu için, onun bu golü yakalama şansı yok.

“ÖZKAHYA’YI 6 NO’LU YARDIMCI ULUSOY YAKTI”

Neden?’ derseniz, böyle pozisyonlarda ilave yardımcıların direği baz alarak, iç kısma yani kaleye bakmaları gerekirken; pozisyona dikkat edilirse Ulusoy kafasını oyun alanına doğru yöneltti. Dolayısıyla bu açıdan golü tespit etme şansı mümkün değil, ki hata da yaptılar.

Pozisyon, görüntülere göre net gol. Orta hakem Halis Özkahya’ya burada bir şey diyemeyiz, karar tamamen 6 no’lu yardımcı hakem Ulusoy’a ait.”

HAKAN’IN GOLÜNDE AVANTAJ KARARI DOĞRU

Mustafa Çulcu ayıca, Kasımpaşa’nın ilk yarıda Hakanla bulduğu gol öncesinde Adem’e yapılan faulde avantaj kararı uygulayan Halis Özkahya’nın doğru bir karar verdiğini söyledi. Çulcu, “Aynı pozisyonda daha sonra Eren Derdiyok kaleye şut çekti. Bu şutta Semih topu elle önledi. UEFA’nın talimatı böyle pozisyonlarda penaltı ve ihtardır; ama hakem bir nefes bekleyerek pozisyonu takip etti. Hakan pozisyon itibariyle golü buldu ve hakem Halis Özkahya da golü verdi. Eğer pozisyon gol olmasaydı; hakemin penaltı düdüğü çalıp Semih’e de sarı kart vermesi gerekirdi” dedi.
Son Güncelleme: 01.12.2015 09:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.