Tarihi derbide Kadıköy klasiği

Fenerbahçe, ligin 23. haftasında sahasında karşılaştığı Galatasaray’ı, Kuyt’ın tek golüyle 1-0 mağlup ederek puanını 50’ye yükseltti. Rakibini 15 yılı aşkın süredir Kadıköy’de mağlup edemeyen sarı-kırmızılı futbolcular da, bu geleneği sürdürmüş oldu.

08 Mart 2015 Pazar 21:04
Tarihi derbide Kadıköy klasiği






Tarihi derbide Kadıköy klasiği

Fenerbahçe, ligin 23. haftasında sahasında karşılaştığı Galatasaray’ı, Kuyt’ın tek golüyle 1-0 mağlup ederek puanını 50’ye yükseltti. Rakibini 15 yılı aşkın süredir Kadıköy’de mağlup edemeyen sarı-kırmızılı futbolcular da, bu geleneği sürdürmüş oldu.
Spor Toto Süper Lig’in 23. haftası derbi mücadelesine sahne oldu. 47 puanla 3. sırada yer alan Fenerbahçe, 51 puanla lider konumda yer alan Galatasaray’ı konuk etti. Mücadelede Kuyt’ın 81. dakikada attığı tek golle 1-0 galip ayrılmasını başaran sarı-lacivertli takım, puanını 50’ye çıkardı. Konuk ekip Galatasaray ise 51 puanda kalarak Beşiktaş ile eşit puanla zirvedeki yerini korudu.


DUYGUN YARSUVAT DA İZLEDİ


Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat, yaşadığı sağlık sorununa rağmen maç öncesi takım otobüsü ile birlikte stada gelerek karşılaşmayı takip etti. Protokol tribünündeki yerini alan Yarsuvat’ın sarı-kırmızılı takımın ataklarında heyecan yaşadığı görüldü.

50 BİN TARAFTAR DESTEK VERDİ


Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nu tamamen dolduran sarı-lacivertli taraftarlar ise maç boyunca takımlarına destek verdi. Kuyt’ın attığı golden sonra coşkusunu arttıran Fenerbahçeli taraftarlar, sık sık ‘Burası Kadıköy buradan çıkış yok’ tezahüratında bulundu.

HAKAN BALTA VE BURAK CEZALI


Karşılaşma öncesi ceza sınırında bulunan sarı-kırmızılı takımın iki önemli ismi Hakan Balta ve Burak Yılmaz, mücadelede sarı kart görerek cezalı duruma düştü. Oyunun 42. dakikasında sarı kart gören ve geçirdiği sakatlık sebebiyle de ikinci yarıda yerini Koray Günter’e bırakan tecrübeli oyuncu Hakan Balta ile 65. dakikada hakeme itirazı sebebiyle sarı kart ile cezalandırılan Burak Yılmaz, 24. hafta oynanacak İstanbul Başakşehir karşılaşmasında forma giyemeyecek.

EMENIKE’YE ISLIKLI PROTESTO


Mücadelenin 66. dakikasında ise teknik direktör İsmail Kartal tarafından oyundan alınan golcü oyuncu Emenike’ye sarı-lacivertli taraftarlar tepki gösterdi. Yerini Alper Potuk’a bırakan deneyimli oyuncu, oyundan çıktığı sırada taraftarlar tarafından ıslıklandı. Emenike’nin tepkiler sebebiyle moralinin bir hayli bozulduğu gözlendi.

EMRE DİREĞE TAKILDI

Karşılaşmanın 65. dakikasında Fenerbahçe’nin tecrübeli orta saha oyuncusu Emre Belözoğlu, kazanılan frikik atışı için topun başına geçti. Emre’nin vuruşunda meşin yuvarlak üst direkten geri döndü. Dönen topu tamamlamak isteyen Kuyt’ın vuruşunda ise top auta çıktı.



Son Güncelleme: 08.03.2015 21:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.