Teniste Davis Kupası Başladı

 ZAFER ATAMER - CENEVRE / Fransa'nın Lille şehrinde düzenlenen uluslararası tenis turnuvası "Davis Cup" başladı. Toprak sahada oynanan maçlarda Fransız Tsonga ile İsviçreli Wawrika karşılaştılar. Çekişmeli geçen maçın...

21 Kasım 2014 Cuma 21:11
Teniste Davis Kupası Başladı






 ZAFER ATAMER - CENEVRE /

Fransa'nın Lille şehrinde düzenlenen uluslararası tenis turnuvası "Davis Cup" başladı.

Toprak sahada oynanan maçlarda Fransız Tsonga ile İsviçreli Wawrika karşılaştılar. Çekişmeli geçen maçın ilk setini İsviçre'li Wawrika 6-1 kazandı. İkinci sette Fransız Tsonga performansını artırarak seti 6-3 aldı. Üçüncü ve dördüncü sette Wawrika oyuna ağırlığını koyarak 3. seti 6-3 ve dördüncü seti de 6-2 alarak maçı 3-1 kazandı. Böylece İsviçre, Fransa karşısında 1-0 öne geçmiş oldu. Günün ikinci maçında Fransız Monfils ile İsviçreli Federer karşı karşıya geldi. Bilindiği gibi geçen hafta İngiltere'de oynanan ustalar turnuvasının final maçında sırtındaki sakatlıktan dolayı sahaya çıkamayan İsviçreli Federer, bu turnuvada finali oynayamamıştı. Aradan 5 gün geçtikten sonra Fransa'da oynanan Davis Kupası'nda takımdaki yerini aldı. Ancak Monfils ile oynadığı maçta da sakatlığından halen kurtulamadığı kolayca anlaşıldı. Bu maçı Fransız Monfils 6-1 / 6-4 ve 6-3 skorla 3-0 kazanarak, Fransa ile İsviçre arasında 1-1'lik eşitliği sağladı.

Yarın yine aynı salonda Fransa ile İsviçre çiftler maçına çıkacak. Bu maça Fransa Gasquet - Benneteau çifti ile çıkarken, İsviçre ise Chiudin - Lammer çifti ile mücadele edecek. Pazar günü ise oynanacak olan iki tekler maçında ise ilk maç Fransız Tsonga ile İsviçreli Federer arasında oynanacak. Günün diğer maçında ise Fransız Monfils ile İsviçreli Wawrika karşı karşıya gelecek ve alınan skorlara göre 2014 yılı Davis kupası sahibini bulacak.

Maçlar kapalı gişe oynanırken, salonun kapasitesinin 27 bin 500 kişi olduğu açıklandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.