Terim: Biz bu gruptan çıkarız

Hakan TARHAN/LÜKSEMBURG, () - TÜRKİYE Futbol Direktörü Fatih Terim, Lüksemburg ile yarın yapılacak hazırlık maçı öncesi milli futbolcular Mehmet Ekici ve Ozan Tufan ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Karşılaşmanın oynanacağı...

30 Mart 2015 Pazartesi 21:03
Terim: Biz bu gruptan çıkarız






Hakan TARHAN/LÜKSEMBURG, () - TÜRKİYE Futbol Direktörü Fatih Terim, Lüksemburg ile yarın yapılacak hazırlık maçı öncesi milli futbolcular Mehmet Ekici ve Ozan Tufan ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Karşılaşmanın oynanacağı Josy Barthel Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Terim, oyunculardan aldığı geri bildirimler doğrultusunda gruptan çıkacaklarını düşündüğünü söyledi. Fatih Terim, şöyle konuştu:

"Elemelerde şimdiye kadar oynadığımız grup maçlarında yaşadığımız kötülüklerin geride kalmasını umuyorum. Hollanda maçında ancak böyle gol yerdik. Biri vuracak, öbürünün kafasına değecek ve gol olacak. Yoksa Volkan'ın kucağına gidiyordu top. Onca kaçırdığımız goller var ama 92'de 1-1 bitti. Oyuncular da ben de çok üzüldük. Şu bir gerçek ki, oyuncularımızdan aldığımız geri bildirimler doğrultusunda söylüyorum, biz bu gruptan çıkarız düşüncesindeyim. Baktığımız zaman bayağı gol pozisyonumuz var. Rakibe de pozisyon vermemişiz. Bu maçta bir şey daha gördük ki, istediğimiz zaman yan toplarda zayıf olmayabiliyoruz. Bunun üzerine katarak devam etmeliyiz. Gruptan çıkmak için avantaj kaçırmamıza rağmen matematiksel olarak iddiamız devam ediyor. Bu maçın değerini anlayacağız. Bunun verdiği güven ve moral, belki 2 puan kaybettik, canınız yanıyor ama bu tip, bizi ileride oyun içinde bırakacak duygular kazandığımızı ifade edebilirim. Maçtan önce de rahattım. Her şeyden önce muhteşem bir kamp geçirdik. Bence Robben'in olmayışı Hollanda için kayıptı ama Arda da bizim için öyle."

Volkan Babacan'ın Hollanda karşısında çok iyi oynadığını belirten Terim, "Bana göre sahanın en iyi oyuncularından biriydi. Bu maçta olabilecek en sakin ve kendinden emin duruşu sergiledi. Beni yanıltmadığına çok sevindim. Daha da iyi olacak inşallah" dedi.


Hollanda ile oynadıkları karşılaşmada hakeminin iyi bir yönetim gösterdiğini de vurgulayan tecrübeli teknik adam, müsabakadan sonra hakemin yanına giderek, kendisini tebrik ettiğini söyledi.

Emre Belözoğlu ve Volkan Demirel ile ilgili bir soru üzerine Fatih Terim, iki ismin de hem oyuncu, hem de insan olarak önemli olduklarını söyleyerek, "Bu çocukların her biri bir değer. Herkesin tutuğu bir takım var, olmalı da zaten. Herkesin tuttuğu takıma saygı duyulmalı. Benim de gönülden bağlı olduğum bir takımım var. Ben de herkese saygı duyuyorum. Buraya geldiğimiz zaman ay-yıldızdan başka bir şey düşünmüyoruz. Bu çocuklar da başka takımlardan geliyor, herkes onların takımlarına saygı duymalı. Sıksanız da gebertseniz de 1 şampiyon, 3 düşen olacak. O yüzden herhangi bir maçta neye ihtiyacımız olursa onu alır oynarız. Yaşı şu, bu diye söz konusu değil. İhtiyacımız olduğu anda onlar da bize koşa koşa gelir. İkisini ilk A Milli Takımı'na alan benim. İyi ki de yapmışım, doğru yapmışım. İhtiyacımız olduğu zaman yine hep beraber oluruz. Bütün oyuncularımız bizim için aynı değeri taşıyor" ifadesini kullandı.

Lüksemburg ile yarın oynayacakları maçı, Hollanda karşılaşmasını düşünerek bilinçli belirlediklerini belirten Terim, rakibin ciddiye alınması gerektiğini vurgulayarak, "Rekabetin son seviyede olduğu bir ortamda oyuncularımızı fazla yıpranmadan göndermek istedik. Fenerbahçe-Beşiktaş maçından sonra ortamın nasıl sıkıntılı olacağını düşündüysek, Hollanda maçından sonra da yıpranmış olarak çıkacağımızı biliyorduk. 4-5 sakatlığımız oldu. Skorun dışında anlatmak istediğim bunlar. Onun için Lüksemburg'u tercih ettik. Başka futbolcuları da göreyim istedim" şeklinde konuştu.

Milli futbolculardan Mehmet Ekici ve Ozan Tufan ise Lüksemburg karşısında milli takımı en iyi şekilde temsil ederek, iyi bir skorla dönmek istediklerini söylediler.

Bu arada Türkiye A Milli Futbol Takımı, Lüksemburg maçının hazırlıklarını, Josy Barthel Stadı'nda yaptığı antrenmanla tamamladı. Fatih Terim yönetimindeki çalışmanın tamamı basına açık gerçekleştirildi.

Son Güncelleme: 30.03.2015 23:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.