TJK'dan 'Özgecan Aslan' Yarışı, Ek Haber

ÖZGECAN ASLAN YARIŞINI REBELLİON KAZANDI TÜRKİYE Jokey Kulübü (TJK), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla toplumsal bir sorun olan 'kadına şiddet' konusuna dikkat çekmek için Adana'da düzenlediği 'Özgecan Aslan' koşusunu 7 numaralı...

08 Mart 2015 Pazar 20:29
TJK'dan 'Özgecan Aslan' Yarışı, Ek Haber






ÖZGECAN ASLAN YARIŞINI REBELLİON KAZANDI
TÜRKİYE Jokey Kulübü (TJK), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla toplumsal bir sorun olan 'kadına şiddet' konusuna dikkat çekmek için Adana'da düzenlediği 'Özgecan Aslan' koşusunu 7 numaralı Rebellion jokeyi Hakan Yıldız ile kazandı.
2100 Metre kum pisteki koşuda 4 ve yukarı yaşlı 11 safkan İngiliz atı start alırken, Necmettin Eliyeşil'in sahibi olduğu Rebellion 1'inci, Zeus 2'nci, Mayan 3'üncü, Prize For ise 4'üncü oldu. Birincilik ikramiyesi 44 bin TL olan koşuyu kazanan Rebellıon yarışı 2.17.28 dereceyle bitirdi.
KUPAYI ÖZGECAN'IN ABLASI VERDİ
Yarış sonrası düzenlenen kupa törenine Özgecan Aslan'ın ablası Beste, kardeşi Barış ile amcası Yaşasın Aslan'da katıldı. Birincilik kupasını Beste Aslan, kazanan atın sahibi adına TJK Genel Sekreteri Necati Demirkol'a verdi. Necati Demirkol ise kupayı günün anısına Beste Aslan'a verdi. Beste Aslan'ın ayakta durmakta zorlandığı gözlenirken kupayı aldıktan sonra göz yaşlarına boğuldu.
Ayrıca fotoğrafçı Ümit Karalar'ın 50 ünlü kadını plastik makyajla şiddet görmüş görünümü kazandırılarak hazırladığı 'Sheddeath' isimli fotoğraf sergisi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Adana Hipodromu'nda ziyarete açıldı. Fotoğrafçı Ümit Karalar, serginin 15 Mart'a kadar ziyaret edilebileceğini belirterek, "Hazırladığım sergi ile şiddet gören kadının yaşadığı duygusal çöküntüyü ve çaresizliği topluma aktarmayı hedefledim" dedi.

FOTOĞRAF

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.