Trabzonspor-halilhodziç: "mutlaka Kazanmalıyız^"

TRABZONSPOR teknik direktörü Vahid Halilhodziç, UEFA Avrupa Ligi’nde yarın oynayacakları Lokeren maçına değinirken, "Avrupa kupasına devam etmek istiyorsak yarınki maçı kazanmalıyız" dedi. Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda...

22 Ekim 2014 Çarşamba 16:33
Trabzonspor-halilhodziç:






TRABZONSPOR teknik direktörü Vahid Halilhodziç, UEFA Avrupa Ligi’nde yarın oynayacakları Lokeren maçına değinirken, "Avrupa kupasına devam etmek istiyorsak yarınki maçı kazanmalıyız" dedi.
Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda kaleci Fatih Öztürk ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Vahid Halilhodziç, Avrupa maçlarının her zaman zor olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Bu maçlarda neler yapabileceğimizi önceden söylemek de zordur. Trabzonspor, Avrupa kupasında devam etmek istiyorsa bu maçı kazanmak zorunda. Lokeren takımını tanıyoruz. İki, üç seneden beri Belçika’da iyi sezon geçiriyorlar. Çok hassas bir maç bizi bekliyor. Ama takımımın yeterince kalite ve potansiyele sahip olduğunu düşünüyorum ve yarın da bunu sergileyeceğiz. Geçen haftaki son maçımız bizi çok neşelendirdi. Ama Avrupa kupası farklı bir şey. Bu maçın hazırlıklarına başladık. Yarın da Trabzonspor’un çok güzel bir sunumunu ve peşinden galibiyet bekliyorum."
"BİZE YİNE ZAMAN LAZIM"
Vahid Halilhodziç, bir gazetecinin yarınki maçta hücum ağırlıklı bir takımla sahaya çıkıp çıkmayacağıyla ilgili bir sorusunu yanıtlarken de şu ifadeleri kullandı:
"Hücum oyuncusunun sahadaki miktarı önemli değil. O sayı bize golü garantilemiyor. Aslında sahada oyuncuların birbirleriyle uyumu, anlaşması, birbirlerini hangi noktada topla buluşturabileceklerini hissetmeleri çok önemli. İleriye doğru kurulan oyunu geliştirebilmek için idmanlarda çok çaba sarf ediyoruz. Ama bazı oyuncular neden bu çalışmaları yaptığımızı anlamıyor. Takımımda her oyuncuya artık kesin rolünün ne olduğunu anlatmam gerekiyor. O yüzden yarın galibiyete ihtiyacımız var. Geçen maçta sahaya yeterince ofansif oyuncu sürdüm. Ama biliyorsunuz sakatlıklarla da mücadele ediyorum. Bu kadar sorunla hoca olarak hayatım boyunca karşılaşmadım. İki ayda 4 oyuncunun ayağında kırık oldu. Buna kaza eseri olan sakatlıklar da eklendi. Çok samimi söylüyorum, sportif anlamda geçirdiğim en zor 3 aydı. Çok problemle karşılaştım. Bazı oyuncular çalışmayı reddetti, çalışmak istemedi. Böylesi bir olayı da ilk kez bir kulüpte gördüm. Ama en zor dönemi geçtiğimizi düşünüyorum. Trabzonspor mükemmel bir yerde değil. Buna uzağız. Bize yine zaman lazım."
"LİGDE BİZDEN İYİ TAKIMLAR VAR"
Vahid Halilhodziç, Trabzonspor’un lig sonunda bulunacağı yerle ilgili bir soruya da şu cevabı verdi:
"Bazı yöneticilerimiz benim açıklamalarımdan tedirgin oluyor. Çok sıkıntıyla karşı karşıyayım. Takımımızın yüzde 80’ini değiştirdik. Ama sonradan haberdar oldum ve sonradan bunu fark ettim. Ben Trabzon’a gelmeden önce şöyle bir algı yayılmış, umut aşılanmış, (Vahid hoca gelecek, Trabzonspor şampiyon olacak) diye. Siz gazeteciler de haberlerinizi bu şekilde yaymaya devam ediyorsunuz. Ligde Trabzonspor’dan daha iyi takımlar var. Trabzonspor ligi nasıl bitirir, sorusuna şu anda cevap veremem. Ben de Trabzonspor’a geldiğimde, (Size şampiyonluğa ulaşabilecek bir takım hazırlıyoruz) denildi. Ama Avusturya kampında ikinci lig takımı hazırlandığını fark ettim. O yüzden gerçekçi olmamız gerekiyor. Şu an bir oluşum içindeyiz. Bu oluşumu ne şekilde yaptık, ne şekilde mücadele ediyoruz. 10 günde transfer gerçekleştirdik. Bu 10 günde hangi transferleri alabildiysek, onları aldık. Her zaman istediğiniz transferi yapamıyorsunuz. Neyse ki iyiye gidebiliyoruz. Bu hafta çok önemli. 3 maçımızı kazanırsak o zaman size olumlu düşünebileceğimi söyleyebilirim. Ama Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray şu an Trabzonspor’dan daha iyi takımlar. Bunun tersini söyleyen yanlış düşünüyor. Ama ben, (onlara karşı oynayamayız, diş gösteremeyiz) demiyorum. Buradaki Fenerbahçe maçını 5–1 kazanabilirdik ama kazanamadık. Ama sezon sonuna kadar neler yaşarız bilmiyorum. Şunu çok iyi bilin ki, ben sizden daha istekliyim. Bu sene Trabzonspor’un şampiyon olmasını ben sizden daha çok görmek istiyorum. Herkesin aynı arzuyla bu hedeflere sarıldığını düşünmüyorum. Bu oyuncuların içinde de var. Bunu lafta bırakmamız gerekiyor. Sahada, idmanda, bunları göstermek gerekiyor."
“BENİM DE DİKKATLİ OLMAM GEREK"
Vahid Halilhodziç, maçta tribünde olmasıyla ilgili olarak ise şunları söyledi:
"Türkiye’ye gelmeden önce bir kez cezalandırılmıştım. Burada bir haftada 2 kez cezalandırıldım. Çizgiyi 1 metre geçtiğimden dolayı ceza aldım. Yabancı hakemlerle iletişim sorunum olduğu için ellerimle bir şey ifade etmemi kötü algılamışlar. Muhtemelen başkanımız bu konuda beni de cezalandıracak. Çünkü benim de orada bir disiplin eksikliğim var. Oyuncularımla sahada olmayı isterdim. Maçı yaşıyorum. Takıma enerjimi gönderiyorum. Geçen maçta da neredeyse cezalandırılacaktım. Ben de tribünde saklanmaktansa oyuncularımın yanında olmayı isterim. Ama muhtemelen daha dikkatli olmam gerekiyor. Teknik sahadaki çizgileri geçmemem gerekecek."
Polemiğe girdiği Mersin İdmanyurdu teknik direktörü Rıza Çalımbay’ın maç esnasında kendi teknik alanlarına kadar geldiğini belirten Halilhodziç, "Geçen maçta karşı takımın hocasının kendi bölgesinden çıkıp bizim bölgeye kadar geldiğini biliyorum. Ben onu görmedim, sırtım dönüktü. O hareketi yüzünden cezalandırıldı mı? Bizim alanımıza kadar gelen hoca cezalandırılmadı" dedi.
GÜNÜMÜZDE ÇİFT FORVET OYNAMAK ZOR
Vahid Halilhodziç, soru üzerine Yatabare ve Cardozo’nun forvette birlikte oynayıp oynayamayacağı konusunda da şu ifadeleri kullandı:
"Birlikte oynar ama buna uzun süreli çalışmanız gerekiyor. Arkalarında kim oynayacak? Bütün takım organizasyonunu ikisine dayanarak hazırlamamanız gerekiyor. Defansif rollerinde ne yapacakları önemli. Bunun otomatikleşmesini istiyorsanız belki 1–2 sene geçmesi gerek. Ama çalışarak bunu mükemmel yapabilirsiniz. Hemen yarın olacağını sanmıyorum. Antrenmanlarda denedik, yarın da bunu deneyeceğiz. Messi ve Ronaldo bile bir arada oynayamaz. Futbol olarak belki oynayabilirler ama kişilik olarak oynayamazlar. İkisi zekalarıyla oynadıkları için birbirlerine pas vermezler. Dünyada 4–4 -2 neredeyse kayboldu. Nadiren böyle sahaya çıkan bir takım görürsünüz. İki forveti ortada yan yana koyduğunuz zaman bu ikisinin birbirini tamamen, sadece futbol değil, kişilik olarak da çok iyi tanıması gerekiyor. Maalesef bugünkü forvetlerin hepsinin egoistliği, kendilerini düşünmeleri, kıskançlığı yüksek olduğu için böyle bir uyum yakalayamıyorsunuz. O yüzden çift forvetin yan yana oynadığı maçlar azaldı."
TELEFONUNDAKİ TRANSFER TEKLİFLERİNİ GÖSTERDİ
Vahid Halilhodziç, sözleşme süresiyle ilgili bir soruya ise, "1+1 yıllık sözleşme imzaladık. Sezon sonunda oturup konuşacağız. Yapmak istediklerimin gerçekleşmediğini görürsem giderim. Ben bu sene burada bir şey yapmaya çalışacağım. Ama baktım ki imkansız, o zaman hiçbir sorun olmadan giderim" cevabını verdi.
Bu sırada tercümanından cep telefonunu isteyen Halilhodziç, telefonuna gelen mesajları göstererek, "Bugün öğle yemeği sonrasında buraya gelirken telefonuma mesajla iki transfer teklifi geldi. Şu anda aldığımın 3 katını veriyorlar. Ama emin olun Trabzonspor şampiyon olursa ben sizden çok daha fazla sevineceğim. Ne kadar neşeleneceğimi tahmin edemezsiniz. Bunun için çalışıyoruz" diye konuştu.
FATİH ÖZTÜRK:"ÇOK ÖNEMLİ BİR KARŞILAŞMA OLACAK"
Trabzonspor’un file bekçisi Fatih Öztürk de, yarınki maçla ilgili olarak, "Yarın bizi çok önemli bir karşılaşma bekliyor. Çok ciddi bir rakip. Güçlü, aynı zamanda istekli. Bizim de bunlara yarın cevap vermemiz gerekecek. Buna kapasitemiz fazlasıyla yeterli. Ama ne olursa olsun rakibe saygı duyarak oynayacağız ve umarım galibiyet alarak tüm taraftarlarımızı sevindiririz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.