Trabzonspor’da 2'nci Halilhodziç Dönemi Sona Erdi

Ömür AVCI/ TRABZON,() - TRABZONSPOR’DA Teknik Direktör Vahid Halillodziç’in sözleşmesi karşılıklı olarak feshedildi. Yönetim kurulundan tam yetki alan Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, Halilhodziç’le akşam antrenmanının ardından...

08 Kasım 2014 Cumartesi 23:02
Trabzonspor’da 2'nci Halilhodziç Dönemi Sona Erdi






Ömür AVCI/ TRABZON,() - TRABZONSPOR’DA Teknik Direktör Vahid Halillodziç’in sözleşmesi karşılıklı olarak feshedildi. Yönetim kurulundan tam yetki alan Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, Halilhodziç’le akşam antrenmanının ardından yaptığı yaklaşık 3.5 saatlik görüşmenin ardından yollarını ayırdı.
Akşam antrenmanının ardından Teknik Direktör Vahid Halilhodziç ile bir araya gelen Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, sözleşmeyi feshetmek istediklerini Boşnak teknik adama iletti. Genel Sekreter Köksal Güney ve CEO Burak Gürdal’ın da katıldığı toplantıda, karşılıklı görüşmenin ardından Vahid Halilhodziç, saat 22.00 sıralarında ayrılmayı kabul etti. Sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilecek olan Halilhodziç’e 1 milyon 600 bin euro tazminat ödeneceği öğrenildi.
LİGDE EN KÖTÜ DÖNEMİ YAŞATTI
Trabzonspor’da sezon başında ikinci kez göreve gelen Boşnak teknik adam Vahid Halilhodziç, bordo–mavililere ligde tarihinin en kötü günlerini yaşattı. Süper Lig’de Vahid Halilhodziç yönetiminde 8 maça çıkan Trabzonspor, 6 beraberlik, 1 mağlubiyet ve 1 galibiyetle sadece 9 puan toplayabildi. Bu maçlarda 10 gol atabilen Karadeniz ekibi, kalesinde ise 11 gol gördü.
Lig maçlarının aksine Avrupa’da başarılı bir grafik çizen Halilhodziç yönetimindeki bordo–mavililer, UEFA Avrupa Ligi ön elemesi ve gruplarda oynadıkları 6 maçta, 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Atılan 7 gole karşılık kalesinde 3 gol gören Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi L Grubu’nda 12 puanlı lider Legia Varşova’nın ardından 7 puanla ikinci sıraya yerleşti.
BERABERLİK TAKIMI

Trabzonspor, bu sezon çıktığı 14 resmi maçta 8 beraberlik, 4 galibiyet ve 2 mağlubiyet aldı. 17 gol atan bordo – mavililer kalesinde ise 14 gol gördü.
SON SÖZLERİ BARDAĞI TAŞIRDI
Trabzonspor’da sezon başında büyük umutlarla göreve getirilen Vahid Halilhodziç, açıklamalarıyla camianın tepkisini çekti. "Yakın arkadaşım" diye nitelediği Boşnak teknik adamın transferleri kötülemesi, cep telefonundaki transfer tekliflerini göstermesi Başkan Hacıosmanoğlu’nu da kızdırdı. Sürekli arkasında durduğu Halilhodziç’in son olarak deplasmandaki Lokeren maçı öncesinde düzenlediği basın toplantısında, yaptıkları transferlerin ikinci tercihleri olduğunu söyleyerek Cardozo ve Constant’ı eleştirmesi Hacıosmanoğlu için bardağı taşıran son damla oldu. Belçika’da maçtan önce ve sonra otele bile uğramayan Başkan Hacıosmanoğlu, Türkiye’ye dönüşte de Torku Konyaspor maçını bile beklemeden operasyonu yaparak Halilhodziç’i gönderdi.
İLK SEÇENEK ERSUN YANAL
Vahid Halilhodziç’in ayrılmasının ardından bordo–mavili takımda göreve getirilecek olan teknik direktörler konusunda da çeşitli iddialar ortaya atıldı. Ersun Yanal ilk seçenek olarak dikkat çekerken, yönetimin yarından itibaren yeni teknik direktör adaylarını masaya yatırması bekleniyor. Bu arada yarınki Torku Konyaspor karşılaşmasında takımın başında sahaya altyapı antrenörlerinden Cemil Canalioğlu veya Sadi Tekelioğlu’nun çıkacağı belirtildi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.