Trabzonsporlu Salih Dursun: Joker oyuncu olmaktan mutluyum

TRABZONSPOR'un genç oyuncusu Salih Dursun, görev verilen her yerde oynayabileceğini belirterek, "Yeter ki sahanın içinde olayım. Elimden gelenin tümü vermeye çalışıyorum ve sanırım tribünler de bunu görüyor" dedi. "JOKER...

05 Mart 2015 Perşembe 10:02
Trabzonsporlu Salih Dursun: Joker oyuncu olmaktan mutluyum






TRABZONSPOR'un genç oyuncusu Salih Dursun, görev verilen her yerde oynayabileceğini belirterek, "Yeter ki sahanın içinde olayım. Elimden gelenin tümü vermeye çalışıyorum ve sanırım tribünler de bunu görüyor" dedi.
"JOKER OLMAKTAN MUTLUYUM"
Sezon başında Galatasaray’dan 2 yıllığına Trabzonspor’a kiralanan 24 yaşındaki Salih Dursun, kulüp dergisine açıklamalarda bulundu. Trabzonspor'da sağ bek ve ön liberoda oynadığını belirten Salih Dursun, şunları söyledi:
"Görev verilen her yerde oynarım. Yeter ki sahanın içinde olayım. Bugün Trabzonspor’da ön libero veya sağbek olarak görev veriliyor ve elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Hangi bölgede iyi olduğum konusunda gerçekten bir fikrim yok. Ama şu anda sağ bek oynamaktan mutlu olduğumu söyleyebilirim. Sağ bek oynamak bana değişik ve güzel geliyor. Kendime 'şurası senin gerçek mevkiin' demek istemiyorum. Nerede görev verilirse orada oynamak hoşuma gidiyor. Bugünün futbolunda oyuncuların kendilerini belli görevlerle sınırlandırmaması gerektiğini düşünüyorum. Joker oyuncu olmaktan mutluyum. Bir mevkide ihtiyaç duyulduğunda orada oynamak ve takıma yarar sağlamak beni mutlu ediyor."
"SABIR VE DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR"
Trabzonspor'da beklediğinden çok daha iyi bir ortamla karşılaştığını ifade eden Salih Dursun, ''Özellikle kadrodaki bir çok oyuncuyu daha önceden tanımam benim için müthiş bir avantaj oldu. Takımda herkes ne yapması gerektiğini biliyor. Boş vakitlerimizde de sürekli bir aradayız. Özer abi daha çok toparlıyor bizi" dedi. Salih Dursun sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu sezonki performansımıza kötü diyemem. Ama söz konusu Trabzonspor olunca tabii ki beklentiler zirve oluyor. Ancak futbolda herkesin bildiği ve kabul ettiği bir gerçek yeni takımların başarıyı hemen yakalayamamasıdır. Biliyorsunuz ki sezon başında bu takım yeniden oluşturuldu. Neredeyse tüm futbolcular ilk kez bir arada oynuyor. Çok açık bir ifadeyle bu bir takım oyunu ve öyle bir kaç haftada takım olamıyorsunuz. Uzun yıllar bir arada olan takımların istikrarlarını koruduğunda nasıl başarıya ulaştığını hepimiz biliyoruz. Bu anlamda sabır ve desteğe ihtiyacımız olduğunu söyleyebilirim."
"UZUN BOYUMU AVANTAJA ÇEVİRMEYE ÇALIŞIYORUM"
Salih Dursun, sağ bek oyuncusu olarak 1.88' lik boyunun dezavantajını yaşamamaya çalıştığını da vurgulayarak, "Benim için sağ bek oynamanın en zor tarafı uzun boylu olmam. Çünkü karşınızda oynayan açıklar genellikle kısa boylu ve çok çabuk oyuncular. Ama pozisyonunuzu iyi alırsanız sıkıntı yaşamıyorsunuz. Ben de pozisyonuma dikkat etmeye, bazen yakın oynayıp rakibi döndürmemeye çalışıyorum. Fiziksel üstünlüğümü avantaja çevirmeye uğraşıyorum. Çeviremezsem de sarı kart görüyorum" ifadesini kullandı.
"TARAFTAR BİLİNÇLİ OLMALI"
Sahada elinden gelenin tümünü vermeye çalıştığını da sözlerine ekleyen Salin Dursun, "Bu da tribünden görülüyor sanırım. Taraftarın bir futbolcudan beklediği iyi mücadele görmektir. Ben de bunu verdiğimi düşünüyorum. Taraftar da sahadaki futbolcunun performansını ne derecede etkileyeceğinin bilincinde olmalı" dedi.
26 MAÇTA FORMA GİYDİ
Salih Dursun, bu sezon sağ bek ve ön liberoda görev aldığı Trabzonspor’da ligde 12, Ziraat Türkiye Kupası’nda 6 ve UEFA Avrupa Ligi’nde 8 olmak üzere toplam 26 maçta forma giydi ve bunların 18'inde ilk 11'de sahaya çıktı.

FOTOĞRAF

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.