Türk Güreşi Avrupa şampiyonasında bronzlaştı!...

Ercan ATA, Walbrzych- (Fotoğraflı) Polonya'nın Walbrzych şehrinde 22-29 Mart tarihleri arasında düzenlenen, 23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası sona erdi. Şampiyonanın son gününde mindere, Grekoromen stilde 66 Kg'da Enes Başar, 75...

29 Mart 2015 Pazar 20:56
Türk Güreşi Avrupa şampiyonasında bronzlaştı!...






Ercan ATA, Walbrzych- (Fotoğraflı)

Polonya'nın Walbrzych şehrinde 22-29 Mart tarihleri arasında düzenlenen, 23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası sona erdi.



Şampiyonanın son gününde mindere, Grekoromen stilde 66 Kg'da Enes Başar, 75 Kg'da Serkan Akkoyun, 85 Kg'da Ali Cengiz ve 130 Kg'da Ali Nail Aslan çıktı.



ENES BAŞAR BRONZ MADALYA KAZANDI



66 Kg'da Enes Başar 1. turda, Rus rakibine yenildi. Ancak Rus sporcu Surkoy Ertem finale yükseldiği için Başar, repesaj karşılaşmasına çıktı. Azarbaycan'lı Rovhsan Taghıy ile karşılaştı bu maçı kazanarak bronz madalya için akşam seansında Macaristan'lı Otto Losonczı ile karşılaştı. Başar bu karşılaşmayı 9-1 teknik üstünlükle kazanarak bronz madalyaya uzanan taraf oldu.



Son gün mindere çıkan diğer Tür sporcular 75 Kg'da Serkan Akkoyun, 85 Kg'da Ali Cengiz ve 130 Kg'da Ali Nail Aslan ise şampiyonayı madalyasız tamamladılar.



TÜRK MİLLİ TAKIMI ŞAMPİYONAYI 1 ALTIN VE 9 BRONZ MADALYA İLE TAMAMLADI



23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonasında Türk Milli Takımı adına madalya kazanan sporcular:



Serbest stil Erkekler: Nebi Uzun, Murat Ertürk, Y.Can Zeybek ve Recep Topal ile toplam 4 bronz madalya.



Kadınlar: Evin Demirhan, Hafize Şahin ve Buse Tosun ile 3 bronz madalya.



Grekoromen stil Erkekler: Fatih Başköy Altın, Enes Başar ve Doğan Göktaş ise bronz madalya.



Bu sonuçla Türkiye ilk defa katıldığı 23 Yaş altı Avrupa Güreş şampiyonasını, 1 Altın ve 9 Bronz madalya ile tamamladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.