Türk Takımı Alvımedıca, Okyanusların Formula 1'inde Birinci Sırada

  Cape Town- (fotoğraflı) Dünya çapında milyonlarca sporsever tarafından takip edilen Volvo Ocean Race'in Cape Town ve Abu Dhabi arasında uzanan ve toplam 6 bin 125 deniz milini kapsayan ikinci etabı, Güney Afrika'nın Cape Town şehrinde...

21 Kasım 2014 Cuma 10:18
Türk Takımı Alvımedıca, Okyanusların Formula 1'inde Birinci Sırada






 

Cape Town- (fotoğraflı)

Dünya çapında milyonlarca sporsever tarafından takip edilen Volvo Ocean Race'in Cape Town ve Abu Dhabi arasında uzanan ve toplam 6 bin 125 deniz milini kapsayan ikinci etabı, Güney Afrika'nın Cape Town şehrinde verilen start ile başladı. Yaklaşık bir ayda tamamlanması beklenen etabın ilk saatleri oldukça heyecanlı anlara sahne oldu.

Zorlu geçen ilk günde, yarışın en genç takımı olan Team Alvimedica, altı rakibini geride bırakarak birinciliğini sürdürmeye devam ediyor.

Yarışın her durak noktasında, kalp sağlığı konusunda çalışan bir sivil toplum kuruluşuna da destek veren Team Alvimedica, yarışın başlamasından üç gün önce de, Cape Town'da yer alan çocuk hastanesini ziyaret ederek küçük hastalara moral verdi.

Dünyanın dört bir yanında milyonlarca yelken meraklısı tarafından büyük bir heyecanla takip edilen ve denizlerin Formula 1'i olarak adlandırılan Volvo Ocean Race'in ikinci etabı, 19 Kasım'da, Cape Town, Victoria ...Albert Limanı'nda yapılan törenle başladı.

Yaklaşık bir ay boyunca oldukça zorlu koşullarda mücadele edecek takımları Abu Dhabi'ye uğurlamak üzere Victoria ...Albert Limanı'nda toplanan kalabalığın arasında yarışçıların aile ve arkadaşlarının yanı sıra çok sayıda yelken meraklısı ile dünyanın birçok ülkesinden gelen basın mensupları da bulundu.

Aralarında Volvo Ocean Race'te yarışan ilk Türk ekibi Team Alvimedica'nın da yer aldığı yedi tekne, 19 Kasım'da saat 18:00'de verilen start ile Cape Town ve Abu Dhabi arasındaki 6 bin 125 millik macera için denize açıldı. Table Koyu'nda atılan kısa bir turun ardından, tekneler Ümit Burnu'ndan güneye doğru yol alarak yelkenlerini 35 knot'luk güney doğu rüzgarları ile doldurdu.

Ekipteki birçok denizcinin ilk okyanus yarışı olmasına rağmen, performansıyla dikkat çeken genç ekip Team Alvimedica, yarışın ilk gününde birinciliği kimseye kaptırmadan rotasında ilerliyor.

CHARLİE ENRİGHT "İLK İKİ GÜN ÇOK ZORLU GEÇECEK"

Team Alvimedica'nın 30 yaşındaki skipper'ı Charlie Enright, yarış öncesinde yaptığı açıklamada, Cape Town ve Abu Dhabi arasında sürecek ikinci etabın yarışın en zorlu kısımlarından biri olduğunun altını çizerken, özellikle Güney Afrika'nın doğu sahillerindeki Agulhas Akıntısı'na kadar olan kısmın oldukça kritik olduğunu ifade etti. Kendilerini oldukça zorlu koşulların beklediğinin farkında olduklarını da söyleyen Enright, sözlerine şöyle devam etti: "Özellikle ilk iki gece oldukça zorlu geçecek gibi görünüyor. İlk gece rüzgar artış gösterirken gündüz saatlerinde düşecek. İkinci gece ise, Agulhas Akıntısı'nı geçtiğimiz sıralarda rüzgarın yeniden artış göstermesini bekliyoruz" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.