“Turkish Airlines Open 2017“nin galibi belli oldu

Golfte Avrupa Turu Rolex Serisi'ndeki 8 turnuvadan biri olan ve THY ana sponsorluğunda gerçekleştirilen Turkish Airlines Open 2017 sona erdi. Turnuvada birinciliği eksi 18 vuruş ile İngiliz Rose elde etti.

05 Kasım 2017 Pazar 20:23
“Turkish Airlines Open 2017“nin galibi belli oldu






ANTALYA

Belek Turizm Merkezi'ndeki Regnum Carya Golf Resort Otel'in sahalarında gerçekleştirilen turnuvanın final günü büyük çekişmeye sahne oldu. Güney Afrikalı Dylan Frittelli, İngiliz Justin Rose ve Belçikalı Nicolas Colsaerts arasında gün içerisinde ilk sıra el değiştirdi. Gün boyu başarılı atışlarını devam ettiren olimpiyat şampiyonu Rose, turnuvayı da eksi 18 vuruşla ilk sırada tamamladı.

Turnuvada ikinciliği Güney Afrikalı Frittelli eksi 17 vuruşla elde ederken, aynı vuruş sayısına sahip Belçikalı Colsaerts ise üçüncü oldu.

Turnuvanın ardından düzenlenen ödül töreninde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, turnuva şampiyonu Rose'a ödülünü verdiler.

"Umarım golfümüz önemli yerlere gelir"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, törende yaptığı konuşmada, turnuvanın beş yıldır Türkiye'de düzenlediğini hatırlatarak, bu süre zarfından AK Parti hükümetinin turnuvaya destek verdiğini vurguladı.

Organizasyonu düzenleyen Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu'na ve THY'ye teşekkür eden Bakan Çavuşoğlu, "Golf sporu gelişiyor ve büyüyor. Umarım Türkiye'de golfümüz gelişir ve daha önemli yerlere gelir." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da organizasyonu düzenleyen Türkiye Golf Federasyonu, Türk Hava Yolları (THY) ve Regnum Carya Golf Kulübüne teşekkür etti.

Gençlik ve Spor Bakanlığının bu turnuvayı desteklediğini ifade eden Bak, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100. yılı olan 2023'e kadar da desteklemeye de devam edeceklerini kaydetti.

Bakan Bak, turnuvayı kazanan Justin Rose'u tebrik ederek, bundan sonraki turnuvalarda başarılar diledi. Justin Rose ise "Türkiye'de olmak her zaman çok güzel. Pro-am'de oynadığım golf çok eğlenceliydi." diye konuştu.

Ödül törenine Antalya Valisi Münir Karaloğlu, THY Kurumsal İletişim Başkanı Seda Kalyoncu ve Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu da katıldı.

Son Güncelleme: 05.11.2017 22:30
Anahtar Kelimeler:
AntalyaGolfJustin Rose
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.