Türkiye Kupası Fenerbahçe Beko'nun

Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen Erkekler Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes’i 80-70’lik skorla mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.

17 Şubat 2019 Pazar 20:50
Türkiye Kupası Fenerbahçe Beko'nun






Türkiye Kupası Fenerbahçe Beko'nun

    Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen Erkekler Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes’i 80-70’lik skorla mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.Adrien Moerman ve Doğuş Balbay’ın sayılarıyla oyuna başlayan Anadolu Efes, ilk 1.5 dakikayı 4-0 önde geçti. İlk sayılarını Kostas Sloukas ile bulan Fenerbahçe Beko, Ali Muhammed’in de isabetiyle 5.dakikada skorda dengeyi yakaladı (9-9). Hakem molasına Simon’un basketiyle giren Lacivert Beyazlılar, Micic ve Moerman’ın da skora katkı yapmasıyla ilk periyotu 20-16 önde tamamladı.

   İkinci periyotun ilk sayılarını Kostas Sloukas ile bulan Sarı Lacivertliler, Melih ve Kalinic’in de basketleriyle 14.dakikada 25-22 öne geçti. Mola alan Anadolu Efes, ara sonrasında Doğuş ve Moerman’ın üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu basketlerle rakibinin serisine son verdi. Ancak karşılaşmanın ilk yarısını Fenerbahçe Beko 39-34 önde kapattı.

   

   Üçüncü periyotta Simon ve Moerman’ın sayılarına Sloukas ile karşılık veren Fenerbahçe Beko, 24.dakikada 46-45’lik skorla üstünlüğünü korudu. Dunston ile pota altını etkili kullanan Anadolu Efes, buna karşın savunmada rakibini durduramadı. Mücadelenin final periyotuna 61-57 üstün giren Sarı Lacivertliler, Sloukas, Datome ve Green’in basketleriyle 36.dakikada 10 sayılık farkı yakaladı (73-63). Mola alan Anadolu Efes, aranın ardından Micic ile üç sayılık basket buldu. Ancak Nicolo Melli ile rakibine karşılık veren Fenerbahçe Beko, son bölümde skor avantajını koruduğu mücadeleyi 80-70 kazanarak şampiyonluğa ulaştı.

    Erkekler Türkiye Kupası finalinde Ankara Spor Salonu tribünleri Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı çocuklarını ağırladı. İki ekip de sahaya “Bir çocuk değişir, Türkiye gelişir.” pankartlarıyla çıkarken maçın ilk hava atışının yapılacağı top da karşılaşmanın başhakemine TEGV’li çocuklar tarafından takdim edildi. 

(TBF)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.