Türkiye'nin EURO 2024 adaylığı logosu tanıtıldı

EURO 2024'ün ev sahipliği adaylığı için belirlenen logonun tanıtıldığı toplantıda, Türkiye'nin sloganı ise 'Birlikte paylaşalım' olarak açıklandı.

19 Ocak 2018 Cuma 16:01
Türkiye'nin EURO 2024 adaylığı logosu tanıtıldı






İSTANBUL (AA) - Türkiye'nin ev sahipliğine aday olduğu 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) için logo ve slogan tanıtım toplantısı, Riva'daki TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

EURO 2024'ün ev sahipliği adaylığı için belirlenen logonun tanıtıldığı toplantıda, Türkiye'nin sloganı ise 'Birlikte paylaşalım' olarak açıklandı.

Toplantıya Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, federasyon yöneticileri Servet Yardımcı, Nihat Özdemir, Hüsnü Güreli, Ali Dürüst, Cengiz Zülfikaroğlu, Ali Düşmez, Erhan Kamışlı, Mustafa Çağlar, Alaattin Aykaç, Mete Düren, Fuat Guguloğlu, genel sekreter Kadir Kardaş, TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik, A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Dursun Özbek, TFF 1. Lig Kulüpler Birliği Derneği Başkanı Mustafa Temel Bozbağ, 2 ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği Başkanı Murat Şahin, beIN SPORTS CEO'su Yousef Al-Obaidly'nin yanı sıra 2024 Spor Tanıtım Elçisi olarak seçilen Ampute Milli Futbol Takımı oyuncusu Barış Telli ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantıda ilk olarak konuşan TFF Başkanı Yıldırım Demirören, "Türk futbolunun Avrupa'daki gücüne güç katacak 2024 projemiz kapsamında düzenlediğimiz, logo ve sloganımızı tanıtacağımız lansmana hoş geldiniz." dedi.

Demirören, EURO 2024 ev sahibi adaylığını 11 ay önce 15 Şubat'ta duyurduklarını hatırlatarak, "2 Mart'ta ise UEFA'ya resmi başvurumuzu yaptık. Süreç, aday şehir ve statları tespit etmemizle devam etti. Ardından 9 kentimizin vali ve belediye başkanları ile yoğun mesailer gerçekleştirdik. Bugün de 2024 yolculuğumuzda önemli bir günü birlikte yaşıyoruz." yorumunu yaptı.

Türkiye'nin geçen yıl dünyada en fazla turist çeken 6. ülke olduğunu belirten Demirören, adaylık süreci hakkında şunları söyledi:

"2018'de de 40 milyon turist bekliyoruz. Bu rakam, ev sahipliğimiz ile katlanarak büyüyecektir. Halkımızın verdiği desteği, bizi 2024'e taşıyacak en önemli güçlerden birisi olarak görüyoruz. İnanıyoruz ki hep birlikte 27 Nisan'da UEFA'ya mükemmel bir dosya sunacağız. Eylül ayındaki final oylamasında, inşallah kazanan Türkiye olacak. Bu organizasyonu istiyoruz. Çünkü futbola gönül vermiş bir ülkeyiz. Pes etmeyip, 4. kez aday olmamız, bu kararlılığımızın göstergesi."

Türkiye'nin köklü tarihi ile tüm Avrupa'yı ağırlamaktan onur duyacağını aktaran Demirören, "Türkiye, her geçen gün daha da büyüyen güçlü ekonomisiyle, UEFA'nın ulaşım, konaklama, güvenlik, altyapı beklentilerini en iyi şekilde karşılayacaktır. Türkiye Futbol Federasyonu, vizyonu ve gücüyle futbol coşkusunu Avrupa sınırlarının ötesine taşıyacak kapasitededir. Türk ve Avrupalı gençlere futbolu daha çok sevdirmek, EURO 2024'teki en önemli misyonumuzdur. Hedefimiz, Avrupa Futbol Şampiyonaları tarihinde unutulmaz bir anı bırakmak." şeklinde görüş belirtti.

2024 Spor Tanıtım Elçisi olarak Ampute Milli Takımı oyuncularından Barış Telli'yi seçtiklerini açıklayan Yıldırım Demirören, "Bizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyoruz. Kendisine buradan teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki Barış Telli ile birlikte 80 milyonun kalbi 2024 için atıyor. Bu nedenle logomuzda heyecanımızı anlatan kalp, peşinden milyonları koşturan futbol topu, topun üzerinde yıldızımız ve 2024'ü temsil eden 24 rakamı yer alıyor. Tüm Avrupalılara çağrımız ise sloganımızdan belli, gelin futbol bayramını 'Birlikte paylaşalım'." şeklinde görüş belirtti.

Gençlik ve Spor Bakanı Bak: Türkiye'ye böyle bir organizasyon çok yakışır

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, yapılan tesisler ve statlarla bu organizasyonu düzenlemeye hazır olduklarını belirtti.

TFF'ye adaylık sürecinde her türlü desteği verdiklerini anlatan Bakan Bak, şöyle konuştu:

"Heyecanlıyız, mutluyuz. Ülke olarak heyecanımızı paylaşmayı, yaşamayı severiz. Yaptığımız statlar, tesisler bizleri gururlandırıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız sporun içinden gelen birisi. Futbolun her kademesinde bulunmuş bir lider. O da bunu çok istiyor. Bu noktadaki desteği tam. Sayın Başbakanımız da aynı şekilde bu adaylığı yürekten destekliyor. Hükümet olarak biz her şeyimizle bunun arkasındayız. Güzel ülkemize, büyüyen Türkiye'ye böyle bir organizasyon çok yakışır."

"Birlikte paylaşalım." sloganına vurgu yapan Bak, "Bizlerin geleneklerinde, genlerinde paylaşmak var. Paylaşmayı severiz. Misafirperverliği severiz. 2023, Cumhuriyetimizin 100. yılı. Coşkuyla kutlayacağız ardında da Avrupa Şampiyonası için hedefimizi başaracağız." ifadelerini kullandı.

Osman Aşkın Bak, Türk milletinin heyecanını, EURO 2024'te tüm dünyaya göstermek istediklerini dile getirdi.

Stat projelerinin 30'un üzerinde olduğunu hatırlatan Bak, "Bu statlardan 13'ü tamamlandı, 6'sını da bu sene sporseverlerin hizmetine sunacağız. Yeni projeler devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımız tesis seferberliği başlattı. Hükümet olarak Türk futbolunun marka değerini biliyoruz. Artmasını da istiyoruz. TFF'nin 27 Nisan'a kadar hazırlaması gereken dosya için her türlü desteği veriyoruz. Valilerimizle de toplantılar yapıldı. Hem İçişleri Bakanlığı hem de Gençlik ve Spor Bakanlığımız adım adım hazırlıklara eşlik ediyor." açıklamasında bulundu.

Son Güncelleme: 20.01.2018 10:20
Anahtar Kelimeler:
SporEuro 2024Logo
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.