Türkiye, Yıldız Erkekler Serbest Stil Dünya Güreş Şampiyonası'na iki madalya ile başladı

Ercan ATA/SARAYBOSNA, () - BOSNA Hersek'in başkenti Saraybosna'da düzenlenen ve 55 ülkenin katıldığı Yıldız Erkekler Dünya Güreş Şampiyonası'nın ilk gününde Türkiye adına mindere çıkan 5 Türk sporcudan ikisi madalyaya uzandı. Uluslararası...

29 Ağustos 2015 Cumartesi 20:47
Türkiye, Yıldız Erkekler Serbest Stil Dünya Güreş Şampiyonası'na iki madalya ile başladı






Ercan ATA/SARAYBOSNA, () - BOSNA Hersek'in başkenti Saraybosna'da düzenlenen ve 55 ülkenin katıldığı Yıldız Erkekler Dünya Güreş Şampiyonası'nın ilk gününde Türkiye adına mindere çıkan 5 Türk sporcudan ikisi madalyaya uzandı.

Uluslararası Dünya Güreş Birliği (UWW) Başkanı Nenad Lalviç ve Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın'ın da izlediği karşılaşmalarda ilk gün 42 kiloda Doğan Kara, 50 kiloda Ertuğrul Kahveci, 58 kiloda Ali Çamdalı, 69 kiloda Fatih Yıldırım ve 85 kiloda Nail Seyyar mindere çıktı. Sabah seansı karşılaşmalarında çeyrek finalde maçlarını kaybeden Ali Çamdalı ve Fatih Yıldırım repesaj için beklediler. Ancak iki sporcunun rakipleri finale çıkamayınca şampiyonayı madalyasız tamamlayarak elendiler. Çeyrek finalde yenilen ve repesaj için bekleyen Doğan Kara, bronz maçına çıkabilmek için Özbek sporcuyla karşılaştı. Bu karşılaşmayı 2-1 kaybeden Kara da elenen üçüncü sporcu oldu.

ERTUĞRUL KAHVECİ REPESAJDAN BRONZ MADALYA'YA UZANDI

Sabah seansında çeyrek finalde yenilen ve repesaj bekleyen bir diğer Türk sporcu ise 50 kiloda mücadele eden Ertuğrul Kahveci oldu. Kahveci'nin rakibi Gürcü sporcunun bir önceki karşılaşmada diskalifiye edilmesi nedeniyle Ertuğrul maç yapmadan akşam seansında bronz madalya için güreşme hakkı elde etti. Moğol Tumentsogt Bold ile karşılaşan Kahveci, bu karşılaşmanın başından sonuna kadar üstün güreşti. Devreyi 7-0 önde kapatan milli güreşçi, skoru 13-0'a getirdi ve karşılaşmayı teknik üstünlükle kazandı. Kahveci bu sonuçla serbest stilde Türkiye'ye ilk bronz madalyayı kazandırdı.

NAİL SEYYAR ALTINI KAÇIRDI, BRONZ MAÇINA ÇIKTI

Yıldız millilerde altın madalya beklenen Nail Seyyar, yarı finalde kaybetti. İlk maçında Moldovalı rakibini (6-0) tuş, çeyrek finalde ise İranlı sporcuyu (12-2) teknik üstünlükle yenen Nail Seyyar yarı finale çıktı. Rus sporcuyla karşılaşan Nail, ilk devreyi 1-1 berabere bitirdi. İkinci devreye iyi başlayamayan milli sporcu, karşılaşmayı 6-1 kaybetti ve bronz madalya için Hintli Sombir Sombir'le karşılaştı. Maçın başında üstünlüğünü rakibine yansıtan Seyyar, ilk devre ve ikinci devrede rahat bir karşılaşma çıkardı. Son saniyelerde rakibinin ataklarını karşılamakta zorlansa da Nail, karşılaşmayı 13-5 kazanarak ikinci bronz madalyayı kazanan Türk sporcu oldu.


Dünya Güreş Şampiyonası serbest stil müsabakalarının son gününde mindere çıkacak Türk sporcular ve rakipleri şöyle:



46 kiloda Ergin Çetin (İsveçli rakibi ile karşılaşacak)

54 kiloda Cabbar Duyum (Makedonyalı rakibi ile karşılaşacak)

63 kiloda İsa Demir (Ermeni rakibi ile karşılaşacak)

76 kiloda Miraç Gümüş (Hint rakibi ile karşılaşacak)

100 kiloda ise Yakup Yerlikaya (Polonyalı rakibi ile karşılaşacak)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.