Türkiye, Yıldız Kızlar Dünya Güreş Şampiyonası'nı madalyasız tamamladı

Ercan ATA/SARAYBOSNA, () - BOSNA Hersek'in başkenti Saraybosna'da düzenlenen ve 55 ülkenin katıldığı Yıldız Kızlar Dünya Güreş Şampiyonası'nın ilk gününde Türkiye adına mindere 40 kiloda Funda Tükenmez, 46 kiloda Aynur Erge, 52...

28 Ağustos 2015 Cuma 19:33
Türkiye, Yıldız Kızlar Dünya Güreş Şampiyonası'nı madalyasız tamamladı






Ercan ATA/SARAYBOSNA, () - BOSNA Hersek'in başkenti Saraybosna'da düzenlenen ve 55 ülkenin katıldığı Yıldız Kızlar Dünya Güreş Şampiyonası'nın ilk gününde Türkiye adına mindere 40 kiloda Funda Tükenmez, 46 kiloda Aynur Erge, 52 kiloda Derya Kayar, 60 kiloda Aslı Demir ve 70 kiloda Ayşegül Özbege çıktı. 

Türkiye'nin 10 sıklette katıldığı Yıldız Kızlar Dünya Güreş Şampiyonası'nın ikinci ve son gününde sabah seansı karşılaşmalarında mindere çıkan 40 kiloda Funda Tükenmez 2. turda elenirken, 52 kiloda Derya Kayar ise 1. turda yenildi. Ancak Rus sporcu finale yükselince Kayar repesaj maçına çıktı. Moldovalı sporcuyla karşılaşan Derya, karşılaşmayı 10-0 kaybetti ve elendi. 60 kiloda Aslı Demir ise 1. turda yenilerek elenirken, madalya beklentisi olan 70 kiloda Ayşegül Özbege çeyrek finalde yenildi ve elenen sporcular arasına katıldı.

AYNUR EGE BRONZ MAÇINA ÇIKTI

2000 yılından beri Yıldız Kızlar Dünya Şampiyonalarında madalyası bulunmayan Türkiye'de 46 kiloda Aynur Ege madalyaya çok yaklaştı. Ege, ilk maçında Polonyalı rakibini 9-2 yendi ve ikinci turda Amerikalı rakibine 2-1 yenilince repesaj maçına çıktı. Moldovalı rakibi karşısında Ege 10-0 galip geldi ve bronz madalya için Rus Maria Tiumerekova ile karşılaştı. Bu karşılaşmayı 3-2 kaybeden Ege, Dünya 4'üncüsü olarak şampiyonayı tamamladı. Bu sonuçla Türkiye, 10 sıklette katıldığı Dünya Şampiyonası'nı madalyasız olarak tamamladı.

ERKEKLER SERBEST STİL DÜNYA ŞAMPİYONASI YARIN BAŞLAYACAK

Yıldız Erkekler Serbest Stil Dünya Güreş Şampiyonası yarın başlayacak. Serbest stil müsabakalarının ilk gününde mindere çıkacak 5 Türk sporcu ve rakipleri şu şekilde:


42 kiloda Doğan Kara (Japon rakibi ile karşılaşacak)

50 kiloda Ertuğrul Kahveci (Moldovalı rakibi ile karşılaşacak)

58 kiloda Ali Çamdalı (İtalyan rakibi ile karşılaşacak)

69 kiloda Fatih Yıldırm (Özbek rakibi ile karşılaşacak)

85 kiloda Nail Seyyar (İranlı rakibi ile karşılaşacak)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.