Üçüz doğdular, takım oldular

Üçüz olarak dünyaya gelen Sema, Sena ve Esma Sarıoğlu Türkiye Karate Şampiyonası'ndaki başarıları ile dikkat çekiyor.

21 Nisan 2018 Cumartesi 14:35
Üçüz doğdular, takım oldular






ANKARA (AA) - ÖMER HAKAN KİBAR - Üçüz olarak dünyaya gelen Sema, Sena ve Esma Sarıoğlu ilk katıldıkları Türkiye Karate Şampiyonası'nda takım katada üçüncü olarak dikkatleri çekti.

Gaziantep'teki Türkiye Şampiyonası'na katılarak kariyerlerindeki en üst organizasyonda yer alan 11 yaşındaki üçüzler, takım katada bronz madalya kazanarak, beklemedikleri bir başarı yakaladı.

Ankara'daki Şahin Karate-Do Kulübünde spor yaşamlarını sürdüren minik karatecilerin antrenörü Utku Şahin, üçüzlerle çalışmanın zor olduğunu dile getirdi.

Üçüzleri karateye kazandırmak için çok uğraş verdiğini anlatan Şahin, "Üçüzlerin velilerini daha önceden tanıyorduk. Karatedeki ferdi ve kata müsabakalarından ziyade takım kata maçlarında üçüz olmaları büyük avantaj. Aileleri ikna etmek için biraz uğraştık." dedi.

Velilerin en büyük sıkıntısının okulla ilgili gelişmeler olduğuna dikkati çeken Şahin, şöyle devam etti:

"Okullarının aksayacağını düşündüler. Biz de onlara okullarıyla bu işi yürütebileceklerini izah ettik. Takım katanın videolarını izlettik. Bir yıllık bir süreçte ikna edebildik. Derslerinde aksama olmadı aksine başarı arttı. Üçüzlerle çalışmak zor. Üçü de aynı ilgiyi bekliyor. Birinde bir sıkıntı olduğunda onu düzeltmeye çalıştığımızda, diğerleri kıskançlık belirtileri gösterebiliyor. Yanımıza gelip 'hocam ben de yanlış yapıyor muyum? hatam var mı' gibi konuşuyorlar. Adaleti sağladığımızda sıkıntı olmuyor."

"Üçüz olmaları büyük avantaj"

Antrenör Utku Şahin, Türkiye Şampiyonası'nda çocuklardan bir beklentisinin bulunmadığını ancak onların kendisini şaşırttığını ifade etti.

"Türkiye Şampiyonası'nda böyle bir sonuç beklemiyordum" diyen Şahin sözlerini şöyle tamamladı:

"Açıkçası güzel bir kura çekerlerse sürpriz bir kürsü yaparlar diye bekliyordum. Bizi şaşırttılar. Erken oldu. Uzun vadede bekliyorduk ama kürsüye çıkmaları erken oldu. Üçüz olmaları çok büyük bir avantaj. Takım katada mantık şudur. Üç kişi aynı anda tek kişi gibi hareket etmek zorundalar. Üçüz olmaları, birbirlerini hissetmeleri, birbirlerine uyum sağlamaları çok önemli. Böyle disiplinli bir şekilde çalışmaya devam ederlerse, uzun vadede Avrupa ve dünya şampiyonalarında onlardan beklentilerimiz olacak."

Üçüzlerin değerlendirmeleri

Üçüzlerden Sena Sarıoğlu, karateyi seçtiği için mutlu olduğunu, kendisine öz güven verdiğini anlattı.

Esma Sarıoğlu ise kendilerini rakiplerinden üstün gördüklerini savunarak, "Üçüzlerden oluşan bir takım olmamız bizim için avantajlı bir durum. Her birimiz kardeşimizi düşünüyoruz." diye konuştu.

Takım katada Türkiye Şampiyonası'nda üçüncülük kazanan sporculardan Sema Sarıoğlu da "Genellikle evde tartışma oluyor. Özel nedenlerle oluyor. Buradaki çalışmalarda olmuyor. Eşleşmelerde birimiz dışta kalıyor. Bundan dolayı huzursuzluk yaşıyoruz. Bu samimi bir tartışma. Gaziantep'teki Türkiye Şampiyonası'nda böyle bir başarı beklemiyorduk. Sadece ablamız bizden derece bekliyordu. Ablam bize giderken, 'Yapabilirsiniz' dedi. Biz de birbirimizi motive ediyoruz. Hocamız da bize 'madalya alın ve gelin' dedi. Biz de dediğini yaptık." şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 21.04.2018 12:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.