UEFA ve Ulusal Kulüp Lisansı alan kulüpler belli oldu

TFF Kulüp Lisans Kurulunun incelemesi sonrasında 12 kulüp UEFA Lisansı, 6 kulüp ise Ulusal Lisans almaya hak kazandı.

21 Mayıs 2018 Pazartesi 21:43
UEFA ve Ulusal Kulüp Lisansı alan kulüpler belli oldu






İSTANBUL (AA) - Spor Toto Süper Lig'den 10, Spor Toto 1. Lig'den 2 kulüp, UEFA ve Ulusal Kulüp Lisansı aldı.

Türkiye Futbol Federasyonundan (TFF) yapılan açıklamaya göre, TFF Kulüp Lisans Kurulu yaptığı toplantıda lisans adayı kulüpleri, Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı'nda aranan sportif, altyapı, personel-idari, hukuki ve mali kriterleri yönünden inceledi. Kurul, 2018-2019 sezonu için UEFA ve Ulusal Kulüp Lisansı almaya hak kazanan kulüpleri belirledi.

Yapılan incelemeler sonucunda, UEFA Lisansı başvurusunda bulunan 20 kulüpten Spor Toto Süper Lig'den Konyaspor, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Göztepe, Kasımpaşa, Kayserispor, Yeni Malatyaspor, İstanbul Başakşehir, Akhisarspor ile Spor Toto 1. Lig'den Çaykur Rizespor ve İstanbulspor UEFA Lisansı almaya hak kazandı.

Ulusal Kulüp Lisansı başvurusunda bulunan 52 kulübün dosyaları üzerinde yapılan inceleme sonucunda ise Spor Toto 1. Lig'den Gazişehir Gaziantep, TFF 2. Lig'den Kırklarelispor, Menemen Belediyespor, Fatih Karagümrük, Sancaktepe Belediyespor ve Tuzlaspor'a lisans verildi.

TFF Kulüp Lisans Kurulu TFF 2. Lig'den TFF 3. Lig'e düşen 6 kulübe, Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı'na göre herhangi bir yaptırımın uygulanmamasına karar verdi. Kurul, kalan 48 kulübe ise kriter eksiklerini tamamlamaları için 30 ile 60 gün ek süre tanıdı.

Son Güncelleme: 21.05.2018 21:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.