Yeni Diyarbakırspor'dan tezahüratlara tepki

PTT 3'üncü Lig 2'nci Grup takımı Yeni Diyarbakırspor, deplasmanda 1-1 berabere kaldıkları Dardanelspor karşılaşmasında yapılan aleyhte tezahüratlara tepki gösterdi. Yeni Diyarbakırspor Kulübü'nden yapılan yazılı açıklamada, ceza...

02 Mart 2015 Pazartesi 13:20
Yeni Diyarbakırspor'dan tezahüratlara tepki






PTT 3'üncü Lig 2'nci Grup takımı Yeni Diyarbakırspor, deplasmanda 1-1 berabere kaldıkları Dardanelspor karşılaşmasında yapılan aleyhte tezahüratlara tepki gösterdi.
Yeni Diyarbakırspor Kulübü'nden yapılan yazılı açıklamada, ceza yönetmeliğinde, 'ideolojik propaganda ve ayrımcılık içeren sloganlara ceza' gibi maddeler olmasına rağmen bugüne kadar hayata geçirilmediği belirtilirken şöyle denildi:
"Türk Ahmet ve Kürt Mehmet'in omuz omuza savaştığı, anılarının aradan geçen 100 yıla rağmen halen canlı olduğu Çanakkale'de bunların yaşanması oldukça manidardır. Yaşananları tüm Çanakkale halkına mal etmiyoruz. Amaçlarının başka olduğu apaçık belli olan gruplar özel olarak maça gelerek bunu yapmışlardır ve buna karşı hiçbir önlem alınmamıştır. İşlenen suç ve verilecek ceza bellidir. Bu işe müdahale edilmesi gerekmektedir. Çünkü bu gibi olaylar spor sahalarındaki rutin olaylardan çıkarak toplumsal bir provokasyon aracı haline gelmiştir. Birkaç cümlelik kınama yazılarıyla üzeri örtülemeyecek kadar önemlidir."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.