Yıldız Kızlar ve Erkekler Dünya Güreş Şampiyonası Bosna'da sona erdi

 ERCAN ATA - SARAYBOSNA / Uluslararası Dünya Güreş Birliği'nin (UWW) organize ettiği, Yıldız Erkekler, Kızlar Serbest sitil ve Grekoromen stil Güreş Dünya Şampiyonası Saraybosna'da sona erdi. Türkiye şampiyonayı 1 Gümüş ve...

30 Ağustos 2015 Pazar 21:20
Yıldız Kızlar ve Erkekler Dünya Güreş Şampiyonası Bosna'da sona erdi






 ERCAN ATA - SARAYBOSNA /



Uluslararası Dünya Güreş Birliği'nin (UWW) organize ettiği, Yıldız Erkekler, Kızlar Serbest sitil ve Grekoromen stil Güreş Dünya Şampiyonası Saraybosna'da sona erdi. Türkiye şampiyonayı 1 Gümüş ve 4 bronz ile toplam 5 madalyayla tamamladı.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da düzenlenen ve 55 ülkenin katıldığı Dünya Yıldızlar Güreş Şampiyonası'nın son gününde, serbest stil karşılaşmaların için 5 sporcumuz mindere çıktı.

Son gün sabah seansında mindere çıkan millilerimizden, 46 kiloda Ergin Çetin, 54 kiloda Cabbar Duyum, 63 kiloda İsa Demir ve 76 kiloda Miraç Gümüş 1. Tur maçlarını kaybederek şampiyonadan elenen ilk isimler oldu.

YAKUP YERLİKAYA BRONZ MAÇINA ÇIKTI


Asrın güreşçisi Hamza Yerlikaya'nın yeğeni olan ve 100 kiloda mücadele eden Yakup Yerlikaya ise ilk maçında, Polonyalı rakibini (8-0) çeyrek finalde, Ermeni sporcuyu (6-0) yendi ve yarı final karşılaşmasında Özbekistanlı Khasanboy Rakhımov ile karşılaştı. Bu karşılaşmayı (7-0) kaybeden Yerlikaya, bronz madalya için akşam seansında Hindistanlı Hussain Nasır ile karşılaştı. Nasır karşısında 4 dakika boyunca üstün olan Yerlikaya, Bronz madalya ya uzanan sporcumuz oldu. İlk dakikalarda 1-0 öne geçen Yakup, karşılaşmayı (12-2) teknik üstünlükle kazanarak, serbest stilde yıldız millilerimizin üçüncü bronz madalyasını kazanan isim oldu.

TÜRKİYE ŞAMPİYONAYI 1 GÜMÜŞ 4 BRONZ MADALYA İLE TAMAMLADI

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da yapılan 2015 Dünya Şampiyonası'nda Yıldız Millilerimiz Grekoromen stilde 1 Gümüş, 1 Bronz madalya ile 39 puan toplayarak, Rusya ve İran'ın ardından dünya üçüncüsü oldu. Kızlarda yine madalya kazanamayan Milliler, şampiyonayı 30 puanla ilk defa üst sıralarda yer alarak Dünya 8.'si olarak tamamlarken Serbest stil Erkek takımımız ise, 3 Bronz madalya ile şampiyonayı 32 puanla dünya 8.'si olarak tamamladı.

BAŞKAN MUSA AYDIN: ''BU SPORCULAR 2020 OLİMPİYATLARINDA YARIŞACAK

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, ''Yıldız milli takımımızda çok yetenekli sporcular var diyerek, onlar 2020 olimpiyatının çekirdek kadrosu olacak" dedi.

Aydın, ''Yıldız erkek ve kızlarımız takım olarak bana göre çok iyi mücadele ettiler. Geçmişte her müsabakada bu kadar mücadeleci olamıyorduk. Artık alt yapılarımız uluslararası karşılaşmalarda kora kor mücadele ediyor. Çok yetenekli sporcular bunlar. Önümüzdeki günlerde bu sporcularımız uluslararası tecrübe kazansınlar iye bazı ülkelerle ikili kamplar yapacağız. Büyüklerde bazı kilolarda sporcularımızın yedeği yok. Rıza ve Taha gibi sporcularımızın partneri dahi yok. Bu nedenle Dünya şampiyonası sonrası, olimpiyatlara kadar çok yoğun bir çalışma içerisinde olacağız. Bu şampiyona bizim yıldızlarımız açısından son derece verimli geçti. Şunu diyebiliriz artık. Yıldızlarımız ve alt yapımızdan geleceğin şampiyonları geliyor''

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.