Yıldızoğlu: Ankaralı Basketbolseverler Bizi Çeyrek Finale Uğurladı

Ercan ATA/ANKARA, () - DÜNYA Kadınlar Basketbol Şampiyonası B Grubu'nda 3 maçını da kazanarak yenilgisiz grup lideri olan A Milli Kadın Basketbol Takımı'nda, başantrenör Ceyhun Yıldızoğlu, 64-54 kazandıkları Mozambik maçında farklı...

30 Eylül 2014 Salı 22:10
Yıldızoğlu: Ankaralı Basketbolseverler Bizi Çeyrek Finale Uğurladı






A Milli Kadın Basketbol Takımı Antrenörü Yıldızoğlu: Ankaralı Basketbolseverler Bizi Çeyrek Finale Uğurladı

Ercan ATA/ANKARA, () - DÜNYA Kadınlar Basketbol Şampiyonası B Grubu'nda 3 maçını da kazanarak yenilgisiz grup lideri olan A Milli Kadın Basketbol Takımı'nda, başantrenör Ceyhun Yıldızoğlu, 64-54 kazandıkları Mozambik maçında farklı şeyler denediklerini ve yorgun oyuncularını dinlendirdiklerini belirtti.

Maçın ardından düzenlediği basın toplantısında gazetecilere açıklama yapan Yıldızoğlu, Birsel'i sakatlığı nedeniyle riske etmek istemedikleri için oynatmadıklarını açıkladı. Yıldızoğlu, "Az süre verdiğimiz bazı arkadaşlara oynama şansı verdik. Hem Begüm, hem Cansu önemli katkı verdi. İkinci yarıda tempomuzu yükseltmek istedik. Skor olarak başarılı olamadık belki ama pozisyon anlamında çok faydalı bir maç oldu" dedi.

Herhangi bir sıkıntıları olmadan çeyrek finale gideceklerini dile getiren Yıldızoğlu, "Faydalı bir maç geçti diye düşünüyorum. Ankaralı basketbolseverler, özellikle ilk iki maçta kötü oynadığımız anlarda bizi hiç yalnız bırakmadılar ve bizi çeyrek finale uğurladılar. Hepsine teşekkür ediyor ve oyuncularımı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Milli oyuncu Begüm Dalgalar ise Mozambik karşısında daha hızlı bir oyun sergilediklerini vurgulayarak, "Daha geniş bir kadroyla oynadık ve bu bizi daha diri tuttu. Gruptan birinci olarak çıktığımız için mutluyuz. Ankaralı basketbolseverlere teşekkür ederiz" ifadesini kullandı.

Milli oyuncu Tuğba Palazoğlu da, "Gerçekten çok mutluyuz. Çeyrek finale gideceğimizi düşünüyorduk ama zor maçlarımız olacağını biliyorduk. Daha çok taraftarın gücüyle 3 maçı alarak bu raundu iyi bitirdik. İnanıyorum İstanbul'da yine taraftarın gücüyle çeyrek finalde iyi oynar ve yarı final oynarız" dedi.

Çeyrek finaldeki muhtemel rakiplerini değerlendiren Palazoğlu, Sırbistan ya da İspanya ile oynama ihtimalleri olduğunu anlattı. Palazoğlu, "Zor maçlar gerçekten. Şu anda ilk kez katıldığımız bir dünya kupası. Neyin nasıl olacağını bilmiyoruz, bazen çok iyi oyun ortaya koyuyoruz, bazen hiç bir şey yapamıyoruz. Buna biraz top biraz taraftar karar veriyor. O yüzden tek amacımız madalya almak ve taraftara hak ettiğini verebilmek" şeklinde konuştu.

MOZAMBİK MİLLİ TAKIM ANTRENÖRÜ SALE: "TÜRKİYE MÜKEMMEL BİR TAKIM, FİNALE ÇIKACAĞINA İNANIYORUM"

Mozambik A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Nasir Sale, "Organizasyona puan vermek gerekirse 10 puan verirdik. Çok iyi organizasyon, Türk milleti ve Türkiye hakkında çok olumluyuz. Yüzde yüz destek gördük" dedi.

Kaldıkları otelden kendilerine eşlik eden rehberlere ve yedikleri yemeklere kadar her şeyin çok iyi olduğunu vurgulayan Sale, "Türk insanının sporu ve bizi bu kadar desteklemeleri bizi çok mutlu etti. Geldiğimiz için çok mutluyuz" şeklinde konuştu.

Sale, "Türkiye mükemmel bir takım. Özellikle Nevriye Yılmaz'ı çok beğeniyorum. Çok iyi savunma yapan ve geriden gelerek oyun kazanabilen bir takım. Türkiye'nin finale çıkacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'DE OLMAKTAN ÇOK MEMNUNUZ"

Mozambikli Milli Oyuncu Ngulela ise Türkiye'de düzenlenen 2014 FIBA Dünya Kadınlar Şampiyonası'nın 15 senelik basketbol hayatında katıldığı en büyük organizasyon olduğunu belirtti. Ngulela, "Organizasyonun başından beri her şey çok iyiydi. Burada olmaktan çok memnunuz. Aynı zamanda ülkemizi tanımış olduk. Türkiye'yi tanışmış olduk. Bu bizim için çok büyük bir kazanç" dedi.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.