SURİYE –TÜRKİYE  SINIRINA GÜVENLİK DUVARI

RAFAEL SADİ

İlginç Türkiye güney sınırını beton duvarlar ile kapatıyor.

Hem de çift sıra güvenlik duvarı toplam 911 kilometrenin neredeyse 200 kilometresi şimdilik beton ile çevrilecek. Gözetleme kulelerive dikenli teller de duvarlara ayrı bir renk katacak.

Hatırlarsanız İsrail’de böylesi bir duvar ördüğü için yıllarca  suçlanmış Filistinlileri duvarkların ardına hapsetmekle insan haklarını ihlal ettiği iddia edilmişti.

Duvar açıklamasını yapan Sayın Bülent Arınç.

Edenler yani AKP Hükümet yetkilileri ve başta Cumhurbaşkanı Erdoğan  ,Başbakan davutoğlu ve sayın Arınç İsrail’in inşa ettirdiği hem de eski Filistin Başbakanı ABU ALA (Ahmet Kureya) beton fabrikasında ürettirdiği beton güvenlik duvarı sayesinde terör dalgasını adeta bıçak gibi kesmeye muvaffak olmuştu.

Bu konuda daha önce bakın ne demiştik?

Kuşkusuz  burada da işe yarayacak ve kevgir gibi açık olan sınır hattını yol geçen hanı  olmaktan kurtaracaktır.
Peki burada yanlış mı var ? Hayır yok.

Terör ve düşman ile mücadele etmenin tek yolu budur , evinin kapısını kitlemek. Yoksa Nasredtin Hoca misali ortaya kilitli bir  kapı koyup her tarafı açık bırakmak değildir.
Bu duvarların en önemli sebebi ise keskin nişancıların sınır ötesi hedeflere ateş etmelerini önlemektir.Gözetleme kulalarinde ise artık askerler yokç Sadece uzaktan kumanda ile havalandırmalı ofislerden yönetilen kameralar ve ateşli silahlar mevcut. Gerekirse yetkililer kimletrden alabilecekelrini bilirler. Ha pardon alamazlar artık askeri malzeme alım satım yasağı var  iki ülkem arasında. Olsun rica ederlerse eski  günler hatırına bir kolaylık yaparlar.
Yanlış bu duvarı inşa ettirmeye karar vermiş olanların düştüğü durumdur. Eh  gülmeyeceksin komşuna.
Yarın bakarsın bir yerlerde terörist öldürmek zorunda kalıverir bu hükümet . Sanki evvelce terörist öldürülmemiş gibi.

Halid Meşal’e sarılıp kardeşim diyen bu hükümetin hangi yüzle Türkiye ile savaşmaya kalkan teröristlere terörist diyebileceğidir beni üzen.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.