Sevgili okurlarım böyle bir yazı yazmayı uzun zamandan beri düşünüyordum. Ancak bir türlü nerden ve nasıl bir yazı yazmalıyım ki topluma faydası olsun düşüncesi içerisinde iken MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin grup toplantısını büyük bir mutlulukla izledim.
    -“BAHÇELİ TARİHİ DERS VERDİ”
Çünkü Sayın Bahçeli’nin konuşması adeta tarihe ışık tutuyordu. Defalarca Ermenilerin masum olmadığını ve katliamcı bir millet olduklarını yazdım. Bunu neye dayanarak yazdığımı soracak olursanız benim memleketim Bayburt. Birinci dünya savaşı döneminde Bayburt Ruslar tarafından işgal edilmiştir. Rusya’da Bolşevik ihtilalinin çıkması üzerine Rus askerleri Bayburt’u ve işgal ettikleri toprakları terk etmek zorunda kalırlar. Ruslar Bayburt’u terk edip gidince bu kez meydanı boş bulan Ermeniler sahneye Çıkar. Bu sahne öyle bildiğiniz tiyatro sahnesi değil, bunların yaptığı katliam sahnesidir.  

-“İNSANLAR TAŞ MAĞAZALARINDA DİRİ DİRİ YAKILDI”

Ermeniler Rusların gitmesi ile adeta Bayburt, Erzincan, Erzurum, Bayburt’un Yukarı Kırzı köyü ve Kars gibi illerimizde adeta katliam üzerine katliam yapmıştırlar. Hem de yine  bir mübarek ramazan ayında oruçlu kadın ve kızlarımıza her türlü işkenceyi yapmışlar. Gözü dönmüş Ermeni Taşnak çetecilerinin edep ahlak dışı saldırganlıkları öyle boyutlara ulaşmış ki; anne ve babalarının eşlerinin yanında gelinlik kızlara ve kadınlara ilişmişlerdir.. Bu gözü dönmüş Ermeni çetecilerinin başında bulunan komutan ise Arşaf paşa denilen katil “halka yardım yapacağım” diyerek Belediye hopörlerinden anonslar yaptırır. Halkı Bayburt’ta taş mağazalar denilen yere toplar ve kapılara kapattırır. Daha sonra her türlü işkencenin ardından kapılar kapatılır ve gaz yağı dökülerek ateşe verilir ve masum insanlar diri diri yakılır. Şimdi bu AB ülkeleri bu canileri suçsuz ilan ediyor.

-“KURTULUŞ BAYRAMLARI AMACINA UYGUN KUTLANSIN”

Bu katliamları biz çocukluğumuzda Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluş günü olan 21 Şubat’ta adeta yaşayarak izlerdik. Çünkü Ermeni çetelerinin Bayburt’ta yaptıkları katliamı en iyi o kutlamalarda görüp anlıyorduk. Birde Ermeniler Bayburt, Erzincan, Erzurum, Aşkale ve Kars illerinde yaptıkları katliamı öğrenmek isteyen bu Cem Özdemir ve onun gibi kanımı bozuk, sütümü bilemem ama bildiğim bir şey var ki bu tür insanlar olsa olsa vatan haini olurlar. İşte bu tarih bilgisinden yoksun ve ne olduğu belirsiz olan bu vatan hainlerinin Erzincanlı yazar Ahmet Dumlu’nun ‘Düşman Yarası” isimli kitabını okumalarını tavsiye ediyorum.

-“GELECEK NESİL ÖZDEMİR GİBİ OLMASIN”

Bu arada yazımın başında tarihimizi unutturmayalım derken bunun için söyledim. Kurtuluş bayramları eskiden olduğu gibi aslına uygun olarak kutlanmalı ve tarihimiz unutturulmamalı. Bildiğim kadarıyla son 10 yıldır Kültür ve Turizm Bakanlığı düşman işgaline uğramış olan yerlerde kurtuluş bayramını aslına uygun kutlanmasına ve anma törenlerinin yapılmasına izin vermiyor. Bundaki sebepte iki toplum arasında düşmanlıklar artıyormuş. Bu bakış açısı çok yanlış. Bir milletin en değerli varlığı tarihidir. Tarihini bilmeyen ve öğrenmeyen toplumlar yok olmaya muhtaçtır. Biz tarihimizi mutlaka gelecek nesillere en güzel şekilde öğretmeliyiz. Aksi halde Cem Özdemir gibi vatan hainlerinin sayısı daha çok artar.

 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.