Tek devrelik Fenerbahçe

   Şampiyonluk yarışında umutlarını rakiplerinin puanlar kaybetmesine bağlayan sarılacivertliler evinde oynadıkları Osmanlıspor maçını ikinci yarıdaki oyunları ile kazandılar.

   Aykut Kocaman ilk yarıda kart cezalısı Aatıf yerine Alper tercihini kullanınca sahada yürüyen gol pozisyonu bulamayan bir Fenerbahçe seyrettik.Zira Aykut Hoca deplasman mantığı ile kurduğu kadro ile iç saha maçını kazanmaya çıktı.Doğal olarakta ilk yarıda sahada ne yaptığını bilemeyen gol pozisyonu olmayan bir Fenerbahçe seyrettik.

    İlk yarıda taraftarlara adeta saç baş yoldurdular.İleri top oynama düşüncesinden uzak yan paslarla ve bol geri paslarla adeta maç bitse de eve gitsek modunda bir takım hüviyetindeydiler.

   Aykut Hoca iç saha maçlarında beğense beğenmesede elinde Valbuena varsa oynatması gerektiğini hala ısrarla kabul etmiyor.İkinci yarıya Valbuena,Alper değişikliği ile başladı.Sahada ilk yarıdaki görüntüsünden son derece farklı bir Fenerbahçe seyrettik.Gol ve goller attılar direkten topları döndü, ve maçı hakederek kazandılar.

   Soldado oyunda kaldığı sürece kalitesini gösterdi.Hem gol attı bir şutu da direkten döndü.Direkten dönen şutu gol olsa jeneriklik olacaktı.Takımda her iki yarıda da aksayan oyuncu Şener oldu.Şener’i anlamak mümkün değil.Bir maç iyi bir maç kötü.İstikrar yok.İlk topu alışı mükemmel ikinci hamlesi evlere şenlik.Bu nedenden rakibe gol pası bile verdi.

   Bu kadar tecrübeli bir oyuncu topu iki kere ayağında tutmalı.Her aldığında ikinci hareketinde ayağından o kadar top açılmaz.Ve her seferinde rakibe kaptırdı ve kendi kalesinde tehlike yarattı.

   Osmanlıspor’a gelince doğal olarak ligde kalma mücadelesi veriyorlar.Bir puan onlar için kıymetliydi.Önce beraberlik için oynadılar.Neredeyse tüm takım kendi yarı sahalarından dışarı çıkmadılar.Ve kalecileri Karcemarskas’ın hatasından kalelerinde golü gördüler.Golden sonra maç onlar için zaten koptu.Ancak futbolda kronik hale gelen temel bir sorun var ve buna çözüm bulmaları şart.Rakip beraberlik için her pozisyonda yerde kalıyor.Vakit geçirmek için yapılan bu suni sakatlıklara çözüm bulunması lazım.Böyle bir futbol olmaz.Hem maçı soğutuyorlar, hem oyunu iyice çirkinleştiriyorlar.Yerde yatan oyuncu sağlık ekibi geldi mi anında zıplayıp iyileşiyor.

   Sakatlanıp yerde yatan oyuncuyu 3 dakika oyuna giremez kuralını koysalar ,kim gerçek sakatlıktan yerde yatıyor, kim rol yapıyor hemen ortaya çıkacak.Umarız bu futbolumuzda artık kronik hale gelen soruna TFF el atar ve yapıcı bir çözüm getirirler.

   Fenerbahçe’ye dönecek olursak, 3 puanla şampiyonluk yarışında iddialarını devam ettirdiler.Haftaya Sivas deplasmanına gidiyorlar.Oradan da 3 puanla döneceklerine inanıyorum.Zira sarılacivertliler deplasmanda daha başarılı sonuçlar alıyorlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.