4.5G'li faturalara dikkat, hızlı telefonun büyüsüne kapılmayın

Türkiye'de cep telefonu sayısı 72 milyona yaklaşırken, tüketiciler yarından itibaren 4.5 teknoloji ile tanışacak. Ancak uzmanlar uyarıyor, faturalara dikkat..

31 Mart 2016 Perşembe 02:37
4.5G'li faturalara dikkat, hızlı telefonun büyüsüne kapılmayın






4.5G'li faturalara dikkat, hızlı telefonun büyüsüne kapılmayın

Türkiye yarından itibaren 4.5 teknolojisine adım atıyor. Akıllı telefonlardaki hız, bilgisayarların internet hızını geçecek olması, tüketicinin kullanım alışkanlıklarını değiştirecek. Yeni dönemde video ve oyun sektörü ile canlı TV izlemek isteyenlere çılgın fırsatlar sunuyor. Ancak kazın ayağı pek de o kadar uzun değil. Yeni hızlı 4.5 fiyatları faturalarınızın şişmesine neden olabilir. 3G teknolojisinin ilk yıllarında yaşadığımız şok eden ekstra giderler faturanızı şişirebilir aman dikkat!

4.5G'DE YÜKSEK FATURALAR NASIL ÖNLENİR?

Cep telefonu kullanıcılarının abartılı faturalarla karşılaşmaması için uzmanlar bazı gereksiz uygulamaları kapatmayı tavsiye ediyor. Hatta cep telefonları ile birlikte gelen tümleşk, fakat hiç kullanılmayan uygulamaların yeni dönemde tuzak indirmelere, arka planda yoğun trafiğe neden olabileceği bildiriliyor.
Daha hızlı internetin büyüsüne kapılarak yüksek çözünürlülükte TV dizileri izleyenler için de aynı uyarı var. Canlı TV kanallarını en azından ilk faturalar gelene kadar tedbirli izlemekte fayda var.

VERİ KULLANIMINI GÖZETİM ALTINDA TUTUN

Akıllı telefonlarda standart olarak bulunan veri kullanım merkezini kullanıcıların iyi takip etmesi gerektiğini belirten uzmanlar 'Yoğun veri kullanımı durumunda belirlediğiniz limitler aşıldıkça fiyatlar da katlanarak büyüyecek, bu yüzden yüksek veri kullanan uygulamaları ya kaldırın ya da pasif hali getirin' uyarısında bulunuyor.

HABERLEŞME TRAFİĞİ ON KAT ARTACAK

Yarından itibaren 4.5G teknoloji SIM kartı değiştiren tüm aboneler için yeni dönemin de başlangıcı sayılacak. Yeni dönemde haberleşme trafiği on kat artacak, şifreli iletişim uygulamaları görüşme trafiğini daha güvenli hale getirecek. En çok artış multi medya kullanımında yaşanacak. Mobil oyun satıcıları 4.5G ile satış patlaması bekliyor. Oyun pazarında Türkiye pastasından beklentiler büyük, en az 500 milyon dolarlık bir oyun satış beklentisi var

4.5G TEKNOLOJİSİ HANGİ YENİLİKLERİ GETİRİYOR

Türkiye 4.5G teknoloji ile mobil iletişimde sınıf atlayan ülkeler arasına giriyor. Her teknolojik değişimde olduğu gibi öngörülemeyen aksaklıklar yaşanabilir ancak kullanıcılar 4.5G’nin farkını ilk saniyeden itibaren hissedecek.


4.5G TEKNOLOJİSİ 3G'ye göre 10 kat hızlı

- Mobil internette 3G’ye oranla en az 10 kat hız artışı yaşanacak.
- Piyasadaki kategori 6 ve üzeri uyumlu telefonlarda indirme hızı ilk aşamada saniyede 225-450 megabite kadar çıkabilecek.
- Cihazın yanında 4.5G’ye geçmek için 4.5G uyumlu SIM karta geçiş yapılmış olması gerekiyor. Operatörler bu değişimi bedava yapıyor.

81 İLDE SATILIYOR

- Operatörlerin test ortamında yakaladığı saniyede 1-1.5 gigabit hızlarını destekleyen cihazlar daha piyasaya çıkmadı.
- 4.5G Türkiye’nin 81 ilinde de sunulacak. Bahsedilen yüksek hızlar 1 Nisan sabahı daha merkezi bölgelerde görülecek ancak 4.5G’ye geçmiş aboneler nerede olursa olsun 3G’ye göre önemli bir hız farkı hissedecek.

KESİNTİSİZ GÖRÜNTÜ VE OYUN

- Bağlantı hızındaki bu artışla pil kullanımı da yükselecek. Hangi işlemin kadar pil tükettiğini öğrenene kadar şarj aletiyle gezmekte fayda var.
- Görüntülü konuşmalar çok daha net ve kesintisiz gerçekleştirilebilecek.
- Mobil bağlantılı cihazlarda 4.5G yazacak.
- 4.5G’nin hizmete girmesi 3G hizmetlerinde herhangi bir aksama yaşanmayacak.

 
Son Güncelleme: 31.03.2016 13:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.