800 Yıllık Cep telefonu görenleri şaşkına çeviriyor

Avusturya'da düzenlenen arkeolojik kazılarda bulunan 800 yıllık cep telefonu görünümlü obje bilim insanlarını şaşkına çeviriyor.

26 Aralık 2015 Cumartesi 11:06
800 Yıllık Cep telefonu görenleri şaşkına çeviriyor






800 Yıllık Cep telefonu görenleri şaşkına çeviriyor

Günümüzden tam 800 yıl önce taştan yontularak yapılan bir cisim kafaları karıştırdı. Üzeri Sümer çivi yazısı ile bezeli cismin cep telefonuna benzemesi UFO uzmanlarını bile hayrete düşürürken, Mezepotamya uygarlığı olarak bilinen Sümer alfabeli bir cismin Avusturya'ya nasıl ulaştığı tam olarak bilinmiyor.

HERKESİ ŞAŞKINA ÇEVİRDİ

Avusturya'da yapılan arkeolojik kazılarda ortaya çıkarılan 800 yıllık nesnenin cep telefonuna benzerliği şaşırttı. UFO uzmanları, nesneyi uzaylıların getirmiş olabileceğini iddia etti. Ancak bu iddia henüz bilimsel olarak doğruluk kazanmış değil.13'üncü yüzyıla ait olduğu tahmin edilen nesnenin oyulduğu taşın madeni cinsi ise sırrını koruyor. Oyulmuş taştan yapılma nesnenin günümüzde kullanılan cep telefonlarının ilk örneklerine olan benzerliği herkesi şaşırttı.

SEMBOLLER, ÜZERİNDEKİ İŞARETLER SÜMER YAZISI

Üzerinde hatları oldukça belirgin şekilde ekranı, kontrol tuşları ve rakamlara benzeyen bazı sembollerin yer aldığı 12 tuşun kazılı olduğu nesne, kafalarda soru işaretleri yarattı.

Avrupalı UFO  teorisyenleri, bulunan tarihi nesnenin o dönemde uzaylılar tarafından getirilmiş olabileceğini iddia etti.

Dünya çapında üne sahip UFO uzmanı Daniel Munoz ise nesnenin üzerindeki tuşların üzerine kazınan sembollerin, Sümer çivi yazısı olduğunu tespit etti. Daha çok Mezopotamya'nın Irak-Suriye bölgesinde görülen Sümer eşyalarının Avusturya'ya nasıl ulaşabileceği ise merak konusu oldu.

Tarihçiler, milattan önce 3 binli yıllarda Mezopotamya'da hüküm süren Sümerlere ait eşyaların o dönemki ticaret koşullarıyla dünyanın çeşitli yerlerine iletilmiş olmasının mümkün olduğunu kaydetti. Nesnenin 800 yıllık olduğunu doğrulayan Munoz, işlevinin ise telefon olup olmayacağı konusunda yorum yapmadı.
Son Güncelleme: 26.12.2015 11:14
Anahtar Kelimeler:
800 Yıllık Cep Telefonu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.