91 yıllık tablodan iPhone 4S telefonu çıktı

Zamanda yolculuk tartışmalarının odağında 91 yıllık tabloda yer alan iPhone 4 S benzeri bir alet var. Umberto Romano'nun tablosunda görünen eşyanın iPhone 4S olduğu iddiasına bilim insanları ayna diyor ama tartışma halen devam ediyor.

17 Mayıs 2018 Perşembe 01:48
91 yıllık tablodan iPhone 4S telefonu çıktı






91 yıllık tablodan iPhone 4S telefonu çıktı

İtalyan ressam Umberto Romano'nun 91 yıl önce cizdiği tabloda bir yerlinin elinde betimlenen iPhone 4S telefon benzeri eşa 'Zamanda yolculuk' tartışmalarını yeniden başlatacak cinsten.

Dünyayı şoke eden olay zamanda yolculuk tezini tartışmalarını yeniden alevlendirdi. Tam 91 yıl önce İtalyan ressam Umberto Romano'nun fırçasından çıkan Amerika'nın keşfini tasvir eden tabloda bir yerlinin elindeki cisim tartışmaların odağına oturdu. Bay Pynchon ve Springfield'a Yerleşmek adlı tablonun içindeki detay aslında yeni farkedilmedi.


17. yüzyıldan bir sahneyi tasvir eden ve günümüzden tam 90 yıl önce çizilen bir tablo, "Zamanda yolculuk gerçek olabilir mi?" tartışmalarını alevlendirdi. Tabloya göre, bir Yerli Amerikalı adam, akıllı telefona benzeyen bir cihazı sağ elinde tutuyor. Uzmanlar ise, 90 yıl önce resmedilen bu tablonun zamanda yolculuğun kanıtı olabileceğini tartışıyor.

TABLO AMERİKA'NIN KEŞFİNİ ANLATIYOR

Bu ayrıntı gerçekten zamanda yolculuğun kanıtı olabilir mi? 1937 yılında İtalyan ressam Umberto Romano tarafından yapılan resim Amerika'nın keşfini konu alıyor. Tabloda ön planda duran bir adamın başında taktığı yerlilere özgü bir başlık bulunuyor ve elinde günümüzde kullanılan akıllı telefonlara benzeyen bir alet bulunuyor.

ELİNDE CEP TELEFONU TUTTUĞUNU İDDİA EDENLER VAR

Birçok insana göre Kızılderili olarak resmedilen adamın elinde tuttuğu şey bir akıllı telefon. "Bay Pynchon ve Springfield'a Yerleşmek" ismini taşıyan tablo şu anda ABD'de Massachusetts Springfield'deki bir posta ofisinin duvarında asılı.

"DEMİR BIÇAK OLABİLİR"

Tarihçiler ve araştırmacılar tarafından incelenen tabloda işlenen Kızılderilinin ne tür bir obje tuttuğu anlaşılamıyor. Ancak tarihçiler bu iddayı gülünç buluyor. Pennsylvania Üniversitesi'nde Antropoloji Departmanında görevli bilim insanı Dr. Margaret Bruchac objenin tutuluş biçimi ve objeyi tutan kişinin buna odaklanması bakımından bir cep telefonunu andırdığını söylüyor. Fakat bunu çizen kişinin bir sanatçı olmasından ötürü objenin o döneme özgü bir demir bıçak olmasının daha büyük bir ihtimal olduğunu kaydediyor.

AYNA OLMASI İHTİMALİ DE VAR

ABD'li tarihçi Daniel Crown ise akıllı telefona benzeyen nesnenin bir ayna olabileceği görüşünü dile getiriyor. Crown, 17'inci yüzyılda Amerika kıtasına çıkan Avrupalıların aynayı Amerikan yerlilerine vermesi sonucu, bu nesnenin yerliler arasında oldukça yaygın olarak kullanıldığını söylüyor. Crown, tablonun modern Amerikan fantezileri ve sömürge beyazlığının Kızılderililer'in üzerindeki egemenliğine ilişkin çok şey anlattığını belirtirken, ikinci tahmin olarak da objenin bir din kitabı olabileceği söylüyor.

Bazılarına göre tablo, iPhone ve Android cihazların doğuşunu temsil ediyor, ancak tarihçilerin söylediklerine bakarsak bu oldukça zorlama bir tahmin olarak gözüküyor. Kim bilir? Belki de tarihçiler yanılıyordur. KAYNAK TAMİNDİR

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
deneme 2018-05-17 13:00:56

ne alaka 4s neden 4 değilde 4s bu nasıl sallama bir haber sallama haberi gördünde böylesi ilk defa arkasındaki koddanmı anladınız 4s olduğunu