Afrin operasyonunda milli silahlar göğsümüzü kabarttı

Terör örgütlerine yönelik Afrin'de devam eden Zeytin Dalı Harekatı 3. gününe girerken, operasyon kapsamında kullanılan yerli silahlar Türkiye'nin gurur kaynağı oldu. İHA, SİHA, çok namlulu roket atar sistemleri, füzeler, tanklar ve yüzlerce teknik ekipman sahada teröristlerin kabusu haline geldi.

22 Ocak 2018 Pazartesi 10:28
Afrin operasyonunda milli silahlar göğsümüzü kabarttı






Afrin operasyonunda milli silahlar göğsümüzü kabarttı


Terör örgütü hedeflerinin belirlenmesinde Türk Malı İnsansız Hava Araçları büyük rol oynadı. Başbakan Binali Yıldırım'ın operasyon boyunca kullanılan silah ve techizatın yüzde 70 - 75 düzeyinde yerli olduğunu açıklamasını değerlendiren güvenlik çevreleri "Bu oran sahada başarıyı daha da artıracak" yorumunu yaptı.

O TÜNELİ SOM VURDU

Terör örgütü PKK'nın ağır silah yığınağı yaptığı Afrin yakınlarındaki Minniğ Havaalanı ile, ABD silahlarının depolandığı bin metrelik tünelin TÜBİTAK, ASELSAN ve ROKETSAN tarafından geliştirilen SOM füzeleri ile vurulma anı vatandaşları ekrana kilitledi.

Lazerle hedef tesbit cihazlarıyla belirlenen hedefleri 12'den vuran SOM füzesi ile cephanelik haline getirilen tünelin imhası baştan sona hava araçları ile kayıt altına alındı. Tünelin bir ucundan giren SOM füzesi, bin metreye yakın mesafedeki diğer ucundan saniyeler sonra büyük patlama kütlesini infilak ettirerek duman püskürtmesi ekranlara yansıdı.

SİHA VE İHA'LARA SEFER GÖREV EMRİ ÇIKTI

ASELSAN ve TAİ tarafından geliştirilen ANKA ve Baykar Makina tarafından seri üretime alınan Bayraktar yeni nesil SİHA'ları teröristlerin korkulu rüyası haline geldi. TSK'nın Afrin'deki terör örgütü PKK/PYD'ye yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nda ilk kez milli İHA'lar da görev yapıyor

Türk Sihalı Kuvvetleri (TSK) Afrin'deki terör örgütü PKK/PYD'ye yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı başlattı. TSK'nın harekatta kullandığı envanterinde ise Milli İHA'lar önemli yer kaplıyor. Afrin harakatında ilk kez yeni geliştirilmiş tekonolojilerle Milli İHA'lar da görev başında.

Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Twitter hesabından yeni geliştirilen İHA'ların fotoğraflarını paylaştı.

Bayraktar, attığı tweette paylaştığı fotoğrafla birlikte "İlk kez Zeytin Dalı Harekatı'nda kullanılan yeni geliştirdiğimiz teknolojiler ile Milli İHA'larımız Afrin'de görev başında. Teknik ekibimizle birlikte TSK'mize destek olmak maksadıyla sahadayız." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.