Amerikan polisine Türk devriye sistemi

Dünyanın ilk akıllı devriye sistemlerinden birini tasarlayan Türk yazılımcılarının geliştirdiği Ekin Patrol, Amerikan polis teşkilatı için görücüye çıktı.

02 Kasım 2014 Pazar 11:28
Amerikan polisine Türk devriye sistemi






Amerikan polisine Türk devriye sistemi
Türk yazılımcılar tarafından geliştirilen Ekin Patrol Amerikan polis teşkilatı için görücüye çıktı.  Dünyanın en eski ve en geniş polis yöneticileri organizasyonu olan ve Uluslararası Polis Şefleri Birliği tarafından her yıl düzenlenen (IACP) Fuarı, bu yıl 25-28 Ekim tarihlerinde ABD’nin Orlando şehrinde gerçekleşti. Türk firması olarak uluslararası başarılara imza atan ekin Technology, fuara, dünyadaki ilk ‘Akıllı Devriye’ olan ekin Patrol ürünü ile katılarak dikkatleri üzerine çekti. Google, LinkedIn, Symantec gibi firmaların geliştirdiği ürünlerle birlikte Dünya Teknoloji Ödülleri’ndeki finalistler arasında da yer alan ekin Patrol, sunduğu gelişmiş teknoloji ile Uluslararası Polis Şefleri Birliği (IACP) Fuarı’nın da ilgi odağı oldu.

Polis şeflerinin uluslararası katılımı ile her yıl gerçekleşen fuar bu yıl 84 ülkeden 824 firma ile 16 bin üzerinde katılımcıyı ağırladı. İlk Türk firması olarak fuara katılan ekin Technology; suç oranlarının azalmasını hedefleyen hız tespiti, plaka tanımlama gibi özelliklere sahip dünyadaki ilk akıllı devriye olan ekin Patrol ile büyük beğeni topladı. Polis araçlarına kolayca monte edilebilen modüler bir sistem olan ekin Patrol sayesinde, araçlar hareketliyken bile plaka tanımları yapılarak gerek çalıntı araç gerekse sahte plaka ve hız tespitleri gibi süreçler kolayca çözümlenebiliyor.

Fuar sonrası değerlendirmede bulunan Ekin Technology Yönetim Kurulu Başkanı Akif Ekin: “Dünyadaki ilk akıllı devriye olan ve uluslararası dev markalarla birlikte Dünya Teknoloji Ödülleri’nin IT Software kategorisindeki finalistleri arasına da giren ‘ekin Patrol’ ürünümüz, Uluslararası Polis Şefleri Birliği Fuarı’nda gördüğü ilgi ile başarısını bir kez daha kanıtladı. Amerika’da gerçekleşen dünyanın en köklü polis birliği platformunda akıllı devriye teknolojisine olan ilgi, bölgedeki pazarın işbirliği potansiyelini de gözler önüne seriyor. Yurtdışındaki ilk müşterileri Azerbaycan ve Birleşik Arap Emirlikleri olan ekin Patrol ile, önemli bir pazar oluşturan Amerika kıtasında da akıllı devriye kullanımını yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Teknolojik özellikleri ile yerel ve global polis departmanlarına büyük kolaylıklar sağlayacak ekin Patrol ile bölgedeki polis departmanlarının yaptığı çalışmalarda verimliliği destekleyeceğiz’ dedi.

 
Ekin Patrol hakkında:

Park halinde veya hareketliyken çalışabilen ‘ekin Patrol’ sistemi, görüş alanında bulunan tüm plakaları otomatik okuyup sorgulayan, tüm araçların hızlarını okuyarak ihlalleri otomatik oluşturan ve kaydeden özelliklere sahip. ekin Patrol’e sahip araçlar birbirleriyle haberleşebiliyor ve alınan canlı görüntüler de tek bir merkezden izlenebiliyor. Harita üzerinden takibin de mümkün olduğu sistemde; yüz tanıma, hava kirlilik ölçüm algılayıcıları gibi özellikler de opsiyonel olarak bulunuyor.

 
Ekin Technology:


1998 yılında kurulan ekin Technology, 2000 yılında ekin Tasarım ve ekin Üretim, 2002 yılında ise ekin Bilişim şirketlerinin açarak sektördeki etkinliğini daha da güçlendirmiştir.

Bireylerin güvenliğine ve memnuniyetine önem veren ekin Technology; faaliyet gösterdiği akıllı trafik çözümleri, tam entegre şehir ve ev güvenliği alanlarında, güvenli ve konforlu bir yaşam sunmaktadır.

Abu Dhabi, Ankara, Bakü, Dubai, Frankfurt, İstanbul, New York ve Ottawa’da merkez ve ofisleri bulunan ekin Technology kısa sürede hem yurt içinde, hem yurt dışında başarılı projelerin altına imza atmış ve hizmet sağladığı tüm bölgelerde müşterilerinin yerel çözüm ortağı olmuştur.
Son Güncelleme: 02.11.2014 11:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.