Apple ilk kez bir Türk öğrenciyi 'Yazılım' için çağırdı

Bahçeşehir Üniversitesi Yazılım Mühendisliği bölümü öğrencisi Emirhan Erdoğan'ın başarısı Apple'in dikkatinden kaçmadı. Dünya bilişim devi ilk kez bir Türk gencini yazılım ekibine davet etti.

22 Haziran 2016 Çarşamba 00:35
Apple ilk kez bir Türk öğrenciyi 'Yazılım' için çağırdı






Apple ilk kez bir Türk öğrenciyi 'Yazılım' için çağırdı


Amerikan Başkanı Obama, ülkesinin çocuklarına gençlerine daha çok oyun, daha çok program üretmesi çağrısında bulunduğu bir sırada, dünya bilişim devi Apple ilk kez bir Türk gencini yazılım ekibine dahil etti.

LİSE'DE OKURKEN BÜTÜN MERAKI YAZILIMLAR

Erdoğan ve Aplle Yönetim Kurulu Başkanı Tim Cook

Adı Emirhan Erdoğan. Kendisi Henüz 20 yaşında, İstanbul'da Bahçeşehir Üniversitesi'nde yazılım mühendisliği öğrencisi. Lise öğrencisi olduğu günden bu yana yazılım ve kod yazma merakının üzerine gidiyor. Özellikle Apple'ın iOS platformu için uygulama geliştiren Erdoğan, lise yıllarında ilk iOS uygulaması Calc Fun iismli bir hesap makinesi uygulaması geliştirdi.

Sonrasını gelin Erdoğan'dan dinleyelim: "Lise son sınıfa geldiğimde ise o güne kadar olan en büyük projeme başlamıştım. İnsanların birbirlerine YGS ve LYS zamanlarında soru sorup, cevaplayabilecekleri bir platform oluşturmak hedefi ile yola çıktığım uygulamada, YGS’yi bir kenara koymuştum ve bütün enerjimi buraya odaklamıştım. Çok uzun uğraşlar sonrasında yanıma 3 arkadaşım daha katılmıştı fakat bizlerin koordineli çalışamamasından kaynaklanan bazı problem sebebi ile yarım kaldı."
Mezun olduğu lisede iOS ile uygulama geliştirme kulübü açtığını ve şimdiden üç öğrencisinin olduğunu belirten Erdoğan, büyük bir bankanın Hollanda’da düzenlemiş olduğu yarışmada, yine o banka adına 2 proje ile katıldı.

Daha sonra Apple’ın her yıl düzenlediği Dünya’nın en büyük geliştirici konferansı olarak bilinen WWDC’ye yaptığı başvuru ile 4000 kişi arasından seçilen 350 öğrenciden biri olan Erdoğan, en büyük hedefinin ise Apple'da bir gün işbaşı yapmak olduğunu söylüyor.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.