Bir paylaşım dehası AddThis

AddThis geliştirdiği web araçlarıyla milyar dolarlık bir sektör inşaa etmeyi başaran Rich Harris Cronos Entegre Microsystems tecrübesiyle kurtuğu şirket bugün sosyal medyaya yön veriyor.

29 Eylül 2014 Pazartesi 01:21
Bir paylaşım dehası AddThis







AddThis nedir? Bir paylaşım dehası AddThis

Dünyanın en popüler sitelerini her gün milyarlarca kişiye ulaştıran bir ağ, güçlü bir alt yapı. Belki de sosyal medya sitelerini kısa sürede daha popüler hale gelmesini sağlayan muhteşem bir örümcek. AddThis'den bahsediyoruz.

DAHİYANE FİKİR ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ

AddThis, Rich Harris'in dahiyane fikriydi şüphesiz. Webmasterların yaptığı her bir siteyi binlerce portala çok kısa yoldan ve protokolsüz ön şartsız bağlantı kurma ihtiyacına kısa ve net bir cevap olarak çıktı. Varlığı yüksek derecede hissedilen ama sonuçlarının devasa bir sektörü ortaya çıkaracağı asla öngörülmeyen bir proje gibi dursa da AddThis, online örgütlenmenin ya da online yayılmanın merkezindeki isim oldu.

DÜNYA DEVLERİNİN MERKEZİNDE O VAR

Facebook, Twitter, Disqus, Google+ Linkedin, Tumblr, Pinterest, Youtube, Newsletter, StumbleUpon ve daha nicelerinde her gün milyarlarca paylaşımda en büyük etken olarak karşımıza çıkan AddThis'in çekirdek kadrosunda yıllardır aynı isimler var. Devasa örümcek ağının başında Hal Muchnick, onun altında ise Matt Abrams, Jamie Chung, Greg Cypes, Bhavna Dave, Rich BaBarca, Andrea Lapus, Mike McGowan, Perry Nusbaum, Charlie Reverte ve Taylor Roberts gibi her biri kendi konusunda uzmanlar bulunuyor. 13 milyon alan adının (Site) destek aldığı AddThis günlük 3 milyar sayfayı okurlara ya da izleyenlerine ulaştırmayı başarıyor.

O'NUNLA PAYLAŞMAYI SEVDİK

AddThis geliştirdiği web araçlarıyla milyar dolarlık bir sektör inşaa etmeyi başaran Rich Harris Cronos Entegre Microsystems tecrübesiyle kurtuğu şirket bugün sosyal medyaya yön veriyor.
İnternet paylaşım ağının liderliğini elinde tutan AddThis'in misyonu basit ilkelerden ortaya çıksada, sanal dünyanın omurgasını oluşturmayı başarmış. Üstelik bunu milyon dolarlık sistemlerle değil iki güvenilir sunucuyla elde etmiş.
İçerisinde dünyanın pek çok saygın medya kuruluşunun da bulunduğu milyonlarca siteyi okurlarına, okurlarının düşüncelerini ise milyarlarca insana ulaştıran AddThis'in başarı öyküsü akademik araştırmalara lisans tezi olacak kadar önemli.  Bilgisayar ve tabletlerden mobil telefonlara kadar giren paylaşım düğmeleri, en bencil insanların bile 'Paylaşma' dürtüsünü gıdıklayan AddThis'i rakipsiz kılan belki de farkedilmeyen asıl eksikliklerin kişinin kendisinde olduğunu da gözler önüne seriyor sanki..

RAKAMLARLA ADDTHİS MERAK EDENLER İÇİN TIKLAYIN

Son Güncelleme: 29.09.2014 01:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.