Dijital bağımlılık sağlığı tehdit ediyor

Hemen hemen herr evde ve herkesin cebinde bulunan elektrikli cihazlardan yayılan elektromanyetik dalgalar bağışıklık sistemi ve sinir sisteminde ciddi tahribatlara yol açtığını ve insanların pek çoğunun ruhi bunalımlar yaşamaya başladı

01 Haziran 2015 Pazartesi 03:47
Dijital bağımlılık sağlığı tehdit ediyor






Dijital bağımlılık sağlığı tehdit ediyor

Teknolojik çılgınlık artık sadece gençleri değil, her yaş grubundan insanın hayatını ciddi şekilde risk grubu içine alıyor, Bağımlılık derecesine ulaşan dijital cihazların sağlık problemlerine neden olduğu gibi sosyal aktiviteli de olumsuz etkilediği belirtildi. Hemen hemen herr evde ve herkesin cebinde bulunan elektrikli cihazlardan yayılan elektromanyetik dalgalar bağışıklık sistemi ve sinir sisteminde ciddi tahribatlara yol açtığını ve insanların pek çoğunun ruhi bunalımlar yaşamaya başladı..

Gelişen teknolojiyle birlikte kullandığımız cihazlar her ne kadar insanların hayatlarını kolaylaştırsa da ciddi sağlık sorunların da beraberinde getiriyor. Uzman Dr. Erdal Gezer, “Özellikle son sistem cep telefonları ve tabletlerin yaygınlaşması ile çocuklar oyunu, gençler doğal ortamdaki muhabbeti unuttu. Aile yapısı değişmeye başladı. Hem sağlık hem de sosyalleşme açısında vatandaşlarımız dijital bağımlılıktan kurtulmalıdır” dedi.

Cihazlar riskleri de beraberinde getiriyor

Hemen hemen herr evde ve herkesin cebinde bulunan elektrikli cihazlardan yayılan elektromanyetik dalgalar bağışıklık sistemi ve sinir sisteminde ciddi tahribatlara yol açtığını ve insanların pek çoğunun ruhi bunalımlar yaşamaya başladığını ifade eden Dr. Gezer, “Teknoloji, sağladığı kolaylıklar sebebiyle hayatımızda her geçen gün daha fazla yer alırken beraberinde getirdiği riskler korkutmaya başladı. Hekimler olarak her zaman tavsiye ettiğimiz doğal yaşam ve doğal beslenmenin önemi gelişen teknolojiyle birlikte daha iyi anlaşılmaya başladı. Gerek dijital cihazlar gerekse manyetik dalgalar konusunda toplum daha çok baz istasyonlarından korkuyor. Oysa 10 metre uzaklıktaki bir baz istasyonu kulağımıza koyduğumuz bir cep telefonu kadar elektromanyetik dalga yaymadığı bir gerçek. Baz istasyonları kadar cebimizdeki cep telefonlarına, evimizdeki elektrikli cihazlara dikkatli ve bilinçli kullanmalıyız” dedi.

Cep telefonuyla çok konuşuluyor

Özellikle cep telefonunu kulağından düşürmeyen gençlere ve çocukları elektronik aletlere bağımlılık derecesinde tutkun olan ailelere seslenen Dr. Gezer, “Elektromanyetik dalgaların yaptığı birikimli bir etki var. Birçok kişi günün belli kısmını işi dolayısıyla, birçok genç de yaşının verdiği durum dolayısıyla gece sabahlara kadar cep telefonu ile konuşuyor. Dünyada cep telefonu ile en çok konuşan ülkelerden biri haline geldik. Adeta telefonla konuşma ve iletişim biçimiz değişti. Bu etkilerin ne olduğu ne kadarının insana zarar vereceği kesin olmasa da bir zararı olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır” diye konuştu.

Telefon yanınızdayken uyumayın

Stres, halsizlik ve uykudan bitkin uyanma gibi şikayetleri olan pek çok kişinin telefonu kendisinden ayrılmaz bir parça olarak gördüğünü belirten Dr.Gezer, şunları söyledi:
“Bu ve benzeri şikayetlerle gelenlerin çoğu yatarken bile teflonla yatıyor. Telefonu yastığın altında yatan bir çok gençle karşılaşıyoruz. Sağlıklı bir gelecek için gençlerin bu yanlış alışkanlıklarından vazgeçmesini tavsiye ediyoruz. Teknolojinin yaygınlaşması ile birlikte stres günümüzde en çok kullanılan sözcüklerden biri haline geldi. Hekim olarak ne teknolojiye ne de kullanılmasına karşıyız. Ancak hiç bir şeyin sağlıktan daha önemli olmadığı göz önünde tutulursa teknolojiyi sağlığımıza zarar verecek şekilde kullanmamalıyız.”
Son Güncelleme: 01.06.2015 03:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.