Dmail ile gönderdiğimiz e-postaları artık silebileceğiz

Sonradan pişmanlık duyduğunuz e-postalar sık sık başınızı ağrıtıyorsa DMail tam size göre. Şimdilik test aşamasında ama yakında oldukça revaçta olacak bir sistem. Google Chrome eklentisi üzerinden kullanılan yeni e-posta sistemini mutlaka deneyin

25 Temmuz 2015 Cumartesi 05:10
Dmail ile gönderdiğimiz e-postaları artık silebileceğiz






Dmail, Gönderdiğimiz e-postaları artık silebileceğiz

Dmail Nedir, DMail nasıl kurulur, Dmail Nasıl Kullanılır? WeTransfer mantığı ile kurgulanan yeni e-mail sistemi DMail kullanıcılarına yolladığı e-postaları silme imkanı da getiriyor. E-Posta trafiğinde yeni bir ışık olarak gösterilen uygulama spam maillerle mücadelede önemli bir aşama sağlayacak gibi duruyor.

E-POSTA PİŞMANLIĞI MI VAR SİL GİTSİN


Gmail'in 10 saniyelik süre içerisinde geri alma yeniliğinin ardından bazı sunucuların uygulamaya koyduğu, 'Bu e-postayı göndermek istiyor musunuz' seçeneği koymasına rağmen pişmanlık dozu yüksek mesajlar yıllardır oldukça yaygın. DMail gönderilen ve zaman icinde pişmanlık duyulabilecek mesajlara müdahale imkanı getiriyor. Yanlış kişi ya  da ilgisiz kurumlara gönderilen mesajlar da sık sık başımızı ağrıtabiliyor. Şimdilik Google tarayıcısı Chrome üzerinden bir eklenti ile test sürümü çok sayıda kullanıcının deneyimine sunulan Dmail önümüzdeki dönemde oldukça popüler olacağa benziyor

BİR DÖNEM GERİDE KALIR MI?

Şirketler yaşanabilecek bu sıkıntıları en aza indirmek için çeşitli adımlar atabiliyorlar. Hatırlayacak olursanız Google, geçtiğimiz günlerde Gmail'de "Gönderimi Geri Al" tarzı bir uygulamaya geçmişti. Uzun yıllardır Gmail'in "Labs" kısmında yer alan bu özellik, gönderilen herhangi bir postayı 30 saniye kadar bekletiyor; bize o sırada geri adım atma şansı tanıyordu. Onun haricinde Microsoft Outlook ve Exchange kullanıcıları, şirket içi e-postaları diledikleri zaman geri alabiliyorlar. Ancak dışarıya yollanan e-postalar, hiçbir şekilde geri alınamıyor. Kısacası bu iki özellik, zaman ve kişi kısıtlamaları nedeniyle yetersiz kalabiliyor. Ancak "Dmail" isimli bir Google Chrome eklentisi, tüm bu kısıtlamaları ortadan kaldırmasıyla dikkat çekiyor.

Dmail, e-postayı doğrudan gelen kutusuna yollamıyor. Onun yerine, gönderilen kişiye bir link gönderiyor. Bu linki tıklayan kullanıcı, gönderilen e-postaya ulaşabiliyor. WeTransfer gibi çeşitli dosya paylaşım sitelerinin kullandığı bir sistem bu; ancak e-posta'da kullanımı bir ilk ve oldukça da verimli olduğu söylenebilir. Kullanılan bu yolun getirdiği bir artı da, Dmail'i sadece posta gönderen kişinin kurmasının yeterli olması.

Bu da, zamandan ve kişiden bağımsız olarak, gönderilen herhangi bir postanın herhangi bir zamanda geri alınabilmesini sağlıyor. E-postayı yollarken de, silinmesi için 1 saat/1 gün/1 hafta gibi süreler belirlemek mümkün. Delicious takımı tarafından geliştirilen uygulama, 256bit şifreleme kullandığından güvenlik açısından da ekstra bir katman sağlıyor denebilir. Geliştiriciler, gönderilen herhangi bir e-postanın, sadece gönderici ve alıcı tarafından okunabildiğinin altını çiziyor. Dmail, şimdilik sadece Gmail ile çalışıyor; ancak geliştiriciler, e-posta servisinin diğer servislerle de çalışır hâle geleceğini hâle geleceğini belirtmişler. Android ve iOS uygulamaları da yolda.

Son Güncelleme: 25.07.2015 05:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.