Dünyanın en büyük helikopterini Rusya üretiyor

Dünyanın en büyük kargo uçağını üreten Rusya, ikinci bir rekora imza atmaya hazırlanıyor. Rus helikoper devi Rus Helikopterler Mi, Moskova yakınlarındaki fabrikasında Mi-26T2'nin üretimine başladı.

25 Mayıs 2015 Pazartesi 03:36
Dünyanın en büyük helikopterini Rusya üretiyor






Dünyanın en büyük helikopterini Rusya üretiyor


Dünyanın en büyük kargo uçağını üreten Rusya, ikinci bir rekora imza atmaya hazırlanıyor. Rus helikoper devi Rus Helikopterler Mi, Moskova yakınlarındaki fabrikasında Mi-26T2'nin üretimine başladı. MI'nin yönetim kurulu başkanı Andrey Shibitov yaptığı açıklamada yeni nesil Mi-26'ların teknik özelliklerinin en yakın rakibi olarak gösterilen Amerikan Sikorsky CH-53e'lerden daha fazla yük taşıma kapasitesine ve daha uzun menzile ulaşma yeteneğine sahip.

GECE GÖRÜŞ SİSTEMLERİ DE EKLENDİ

Mi 26T2 helikopterlerin bir önceki versiyonlarında gece uçuş yeteneğinin bulunmaması yüzünden batılı rakipleri tarafından sıkça eleştirilmişti. Rus helikopter üreticisi şirket yeni nesil araçların eşsiz özelliklere sahip olduğunu duyurdu. Rus ordusunun temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere üretimine başlanan Mi-26T2'lerin şimdiden çok sayıda ülke tarafından talep edildiğini duyuran Andrey Shibitov "Ekonomik krize ve uygulanan ambargolara rağmen yeni nesil helikopterler planlanan üretim sürecine girdi" dedi.

Mi-26T2 özellikle çatışma bölgelerinde bile rahatlıkla uçabilen donanıma ve sessizliğe sahip. Yaralı taşımada kullanım özelliklerine sahip olan Mi-26T2 60 yaralıyı savaş bölgesinde hastaneye taşıyabiliyor.
25 ton yük taşıma kapasitesine sahip Mi-26T2'in uçuş menzili 850 KM'nin üstünde. Saatte 290 KM hız yapan Mi-26T2'ler yakıt tasarrufu modunda menzilini daha da artırabiliyor.

İLK FUARDA SİPARİŞ ALMIŞTI

Mi-26T2'lerin katıldığı ilk fuarda Cezayir ordusunun genel maksat helikopter ihtiyacı için tercih edilen hava aracı olarak benimsendi. Kalkış ağırlığı 56 tona ulaşan dev helikopter için Rus şirketin asıl hedefi Avrupa pazarı. Şirket sivil Mi-26T2'lerin farklı bir versiyonunu kargo taşıma aracı olarak pazarlamayı düşünüyor. Mi-26T2'ler Türk savunma kaynakları tarafından da yakından izleniyor. Türkiye ikinci nesil genel maksat helikopter ihticayı için uzun menzilli döner kanatlı ihtiyacı için bir süredir ön araştırma yapıyor.
Mi-26 helikopterleri 1980 yılından bu yana Rus ordusu ile çok sayıda ülkenin hava kuvvetlerinde yoğun olarak kullanılıyor.

2011 yılında Cezayir Hava Kuvvetleri'nin modernizasyonu kapsamında 2 milyar 700 milyon dolarlık sipariş alan Mİ şirketi Rusya'nın uluslararası silah pazarındaki en büyük yatırımcı kuruluşlarından biri olarak görünüyor...
Son Güncelleme: 25.05.2015 03:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.