Elektrikli otomobil piyasası kızışıyor: Tesla'dan lüks devrim

İnternet üzerinden yarım milyondan fazla ön sipariş almayı başaran yeni model TESLA Model3'ün fiyatı 30 bin ABD doları. Model 3, tek dolumla 350 KM menzile ulaşabilen, AB ülkelerine göre Lüks sayılabilecek özelliklere sahip.

11 Temmuz 2017 Salı 14:59
Elektrikli otomobil piyasası kızışıyor: Tesla'dan lüks devrim






Elektrikli otomobil piyasası kızışıyor: Tesla'dan lüks devrim

Dünya otomotiv sektöründe bir dönem kapanıyor. Petrole dayalı yakıt sistemini kökten değişimin ilk önemli sinyalleri Amerika'dan geldi. ABD'li ünlü elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın merakla beklenen ve Model 3 ismini verdiği elektrikli arabasının ilk bölümü sahiplerine ulaştı. İnternet üzerinden yarım milyondan fazla ön sipariş almayı başaran yeni model TESLA Model3'ün fiyatı 30 bin ABD doları. Model 3, tek dolumla 350 KM menzile ulaşabilen, AB ülkelerine göre Lüks sayılabilecek özelliklere sahip.



Fransa, Hollanda gibi ülkelerde önümüzdeki 20 yıllık süreçte fosil yakıtlı araçlara yasaklama getirilirken, bu kararın daha da yaygınlaşması bekleniyor. Alman otomotiv devleri de petrole  dayalı yakıt sistemi yerine önce hibrit, ardından elektrikli otomobillere geçiş için AR-GE çalışmalarını yoğunlaştırıyor. Halen Renault, Opel, Mercedes ve BMW gibi ünlü markalara ait elektrikli araçları yollarda görmek mümkün olsa da, güçlü araçlar için bir süre daha beklemek gerekiyor.

Bu konuda Mehmet Koca'nın kaleme aldığı yazı gelecekle ilgili önemli ipuçları veriyor.

OKUMAK İÇİN TIKLAYIN


2011 yılında 47 bin ila 50 bin arasında elektrikli otomobil satmayı hedefleyen Tesla, yılın ilk çeyreğinde 25 bin 51 adet elektrikli otomobil satarak, hedefine daha kolay ulaşacağını ilan etti. Halen 3 ayrı elektrikli otomobil modelini sipariş alarak üreten Tesla, bir önceki yıla göre üretimini yüzde 53 artırmayı başardı.

Son olarak ABD merkezli elektrikli araç şarj şebekesi operatörü ChargePoint, Avrupa'da daha da genişlemek üçür AB'den resmen destek alan ilk şirket oldu. AB, bu şirketin birlik üyesi ülkelerde yeni istasyonlar kurabilmesi için 43 milyon dolar destek almasını onayladı. Şirket daha önce AB ülkelerinde yatırım yapmak için 82 milyon dolar kredi kullanmıştı.

Hibrid olmayan elektrikli otomobil üretimi ve satışları konusunda en şeffaf bilgileri kamuoyu ile sürekli paylaşan Tesla'nın verileri yakın gelecek hakkındaki beklentiler için 'Malumun ilanı' anlamına gelmiyor mu?
 
Son Güncelleme: 12.07.2017 05:14
Anahtar Kelimeler:
Tesla
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.