En iyi define dedektörü Türkiye'de yapıldı: Proton Elic'in özellikleri

Türkiye'de yerli imkanlarla dünyanın en iyi dedektörü üretildi. Dedektör olarak kendi alanının en iyisi olarak öne çıkan Proton Elic'in Türkiye satış fiyatı 2 milyon dolar

19 Kasım 2016 Cumartesi 16:34
En iyi define dedektörü Türkiye'de yapıldı: Proton Elic'in özellikleri






En iyi define dedektörü Türkiye'de yapıldı: Proton Elic dedektörlerinin teknik özellikleri

 

Definecilerin halinden yine bir defineci anlar diyerek yola çıkan Remzi Başbuğ, yıllarını vererek geliştirdiği yeni nesil dedektörlere yurtdışından talep yağıyor. Almanya, ABD ve Arah ülkelerinden büyük talep gören Proton Elic'in satış fiyatı 2 milyon dolar. Sıradan bir dedektörden daha çok yer altı görüntüleme sistemi olarak öne çıkan Proton Elic'in Türkiye içi satış fiyatı 2, yurt dışı satış fiyatı ise 4 milyon dolar olacak.



Yazılımı ve donanımı tamamen yerli imkanlarla üretilen Proton Elic, 2 milyon dolara satışa sunuldu. Yerli girişimci Remzi Başbuğ, “Dünyanın en üstün yeraltı görüntüleme cihazını ürettik. Başta ABD ve Almanya olmak üzere birçok ülkeden talep var. Fakat önceliğimiz yurt içi” dedi




2 milyon dolarlık dedektör

Yazılımı ve donanımı tamamen yerli imkanlarla üretilen Proton Elic, 2 milyon dolara satışa sunuldu. Yerli girişimci Başbuğ, “Dünyanın en üstün yeraltı görüntüleme cihazını ürettik. Başta ABD ve Almanya olmak üzere birçok ülkeden talep var. Fakat önceliğimiz yurt içi” dedi

Proton Elic teknik özellikleri:


Proton Elic sıradan bir dedöktör olmanın ötesinde, yer altı görüntüleme sistemi olarak karşımıza çıkıyor.
Maden, Su, Kömür ve metalik madenlerin hepsini bulabiliyor.
Proton Elic için geliştirilen yazılım seyesinde nesne obje ve metalleri ayrı ayrı sınıflandırabiliyor.



Yerli girişimci Remzi Başbuğ, yıllarca dışa bağımlı kaldığımız bir sektörde daha yüzümüzü güldüren bir çalışmaya imza attı. Tamamı yerli üretimle hayata geçirdiği dünyanın en iyi yeraltı görüntüleme cihazıyla dünyanın ilgisini çekti. Başta ABD olmak üzere Almanya ve birçok Arap ülkesinden 2 milyon dolarlık yeraltı görüntüleme cihazına büyük talep yaşanıyor.

Satışına başladıkları cihazla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Assuva Teknik Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Başbuğ, şunları söyledi: “15 yılı aşkın bir süredir bu işin içindeyim. Önceleri arayıcı olarak bu işe başladım. Hobi olarak başladığım bu işte Amerika ve Almanya’da eğitimler alarak bu tür cihazlarda sürekli kendimi geliştirdim. Sonrasında ise ‘Daha iyisini yerli olarak nasıl yapabilirim?’ diye kafa yormaya başladım. Önceleri basit dedektör satışıyla başladığım yeraltı görüntüleme cihazlarını geliştirmeye başladım. Birkaç mühendis arkadaşı da ekibimize dahil ettim. Şu anda tamamen yerli imkanlar ve yerli yazılımla Proton Elic adını verdiğimiz 2 milyon dolarlık dünyanın en teknolojik cihazını ürettik.”

‘YERLİ GİRİŞİMCİYE 2 MİLYON, YABANCIYA 4 MİLYON DOLARA SATACAĞIZ’

Proton Elic’teki teknolojinin dünyanın hiçbir ülkesinde bulunmadığını belirten Başbuğ, “Proton Elic, 50 metre derinlik, bin metre de menzile sahip. Yazılımı kendimiz, donanımsal ekipmanları da yine yerli firmalarda yaptırıyoruz. Yeraltı görüntüleme cihazımız; maden, su, kömür, metalik madenlerin hepsini bulabiliyor. Amerika, Almanya, Dubai, Belçika, Ürdün ve birçok Arap ülkesinden yoğun bir talep var cihazımıza. Bu kadar yüksek teknolojiye sahip görüntüleme cihazı şu anda dünyanın hiçbir ülkesinde yok. Teknolojimiz dünyada 1. Sırada. Fakat satışta üçüncüyüz. Bu cihazla Proton Elic ile birlikte satışta da öne geçmeyi hedefliyoruz. Proton Elic’i, yerliye 2 milyon dolar, yabancıya 4 milyon dolardan satacağız.” diye konuştu.


 

Son Güncelleme: 30.12.2023 13:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ensar 2019-12-07 11:37:04

23 m kuyu eştirdi bir bok çıkmadı iyi bir çubukçu bulun daha iyi