Facebook, Twitter, Gmail, Alayına yasak geliyor

ABD ve AB ülkeleri ile NATO'nun uzun süredir sosyal medya üzerinden 5. kol faaliyeti yürüttüğü Rusya'da sosyal medyaya rakip yerel şirketler destekleniyor. Putin yönetimi Facebook, Twitter gibi sosyal medya portallarına erişimi yasaklamaya hazırlanıyor. En büyük darbeyi ise Google yiyecek.

28 Eylül 2014 Pazar 00:05
Facebook, Twitter, Gmail, Alayına yasak geliyor






Facebook, Twitter, Gmail yasaklanıyor

ABD ve NATO'nun içeriden yıkmaya çalıştığı Rusya internette olağanüstü önlemler almaya hazırlanıyor. Önlemler arasında en büyük darbeyi Google ürünleri alacak gibi duruyor. Yandex'in rekabet gücünü uluslararası arenada destekleyen Moskova yönetimi Google'in arama motoru da dahil tüm ürünlerini kısıtlayabileceği bildiriliyor.

SOSYAL MEDYA'YA AĞIR DARBE

Rusya'da kabul edilen internet yasası, ülkede sansür endişesi doğurdu. Üst düzey bir Rus yetkili, sosyal paylaşım siteleri Facebook ve Twitter'ın yanı sıra Gmail'in de yasaklanabileceğini açıkladı.

PUTİN ONAYLADI, YASAK GELİYOR


Telegraph'ın haberine göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in onayladığı yeni yasa çerçevesinde üç şirkete Ocak'a kadar Rusya'nın iletişim izleme kurumlarına kaydolmaları için süre verildi.

"VERİ MERKEZLERİNİ RUSYA'YA TAŞIMAK ZORUNDALAR"


Izvestia'ya verdiği röportajda konuya açıklık getiren Roskomnadzor'un BaşkanYardımcısı Maxim Ksenov, "Bu üç şirket, veri merkezlerini internet yasaları çerçevesinde Rusya'ya taşıyıp taşımayacakları konusunda karar vermek zorunda. Bunu yapmaya hazırlanıyorlar ve hukukun gerekliliklerini yerine getirmek istiyorlar" dedi.

GOOGLE, TWİTTER VE FACEBOOK SESSİZLİĞİNİ KORUYOR

Google ve Twitter konu hakkında yorum yapmayı reddederken, Facebook olayla ilgili görüş isteklerine cevap vermedi.
Son Güncelleme: 28.09.2014 00:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.