Google Asistan'ın Türkiye'deki ilk uygulaması Cbot'tan

Türkiye'nin lider yapay zeka şirketi Cbot, 2018'in son aylarında Türkçe dil desteği eklenen Google Asistan üzerinden çalışacak ilk bankacılık uygulamasını geliştirdi. 

22 Şubat 2019 Cuma 14:43
Google Asistan'ın Türkiye'deki ilk uygulaması Cbot'tan






Google Asistan'ın Türkiye'deki ilk uygulaması Cbot'tan


Türkiye'de de bir ilk olan projenin bankalar ile müşteriler arasındaki etkileşimi yepyeni bir boyuta taşıması bekleniyor. Bu uygulama sayesinde müşteriler bankacılık konusundaki sorularını sesli olarak Google Asistan'a sorarak yapay zekalı chatbottan anında yanıt alabilecekler. Uygulamayla bir banka müşterisi kredi kartını kaybettiğinde, konut kredisi için bilgi almak istediğinde ya da herhangi bir şubenin telefonuna ihtiyaç duyduğunda bu bilgileri hiçbir menüde gezinmeden, hiçbir yere yazmadan sadece Google Asistan ile konuşarak alabilecek.

Geliştirdikleri NLP altyapısıyla chatbotların Türkçe'deki başarısını yükselttiklerini aktaran Cbot Kurucu ve CEO'su Mete Aktaş bu teknolojiyi Google Asistan'a entegre ederek asistanın daha iyi deneyim sağladığını vurguluyor. Yapay zekanın her türlü ihtiyaca cevap verebilecek kapasitede olduğu bilinciyle ses getiren çalışmalar yaptıklarını ifade eden Aktaş, Google Asistan üzerinde sadece bankacılık alanında değil e-ticaret gibi pek çok farklı alanda da bu çalışmaları hataya geçirmeye hazırlandıklarını dile getiriyor.


2016 yılında lanse edilen ve 2018 sonunda Türkçe dil desteği gelen Google Asistan üzerinde ne gibi kullanım alanlarının oluşturulacağı merak ediliyordu. Google Asistan'ın ülkemizdeki ilk uygulaması ise Türkiye'nin yapay zekalı ilk bankacılık chatbotuna imza atan ve yakın zamanda Amazon UK için geliştirdiği alışveriş botuyla da ses getiren Cbot tarafından geliştirildi.

Bu uygulamanın kullanıma açılmasıyla birlikte bankacılık alanında Google Asistan ile konuşarak anında bilgi alabileceğiz. Türk mühendislik şirketi Cbot, Türkçe konusunda çok gelişmiş bir NLP (Doğal Dil İşleme) teknolojisine sahip. Bu teknolojiyi uzun süreli bir Ar-Ge yatırımı yaparak geliştirdi ve birçok farklı sektördeki müşterilerine ürün ve çözümler sunuyor. Google Asistan Bankacılık Uygulaması da bu Türkçe NLP altyapısı ile geliştirildi. Teknolojinin Türkçe'deki doğruluk seviyesi yüksek olduğu için bankacılık sorularına çok yüksek oranda doğru yanıt sağlayabiliyor. Bu uygulamanın sağlıklı yürütülebilmesi ve müşteriye iyi bir bankacılık deneyimi yaşatabilmesi için NLP teknolojisinin Türkçe özelinde gelişmiş olması çok kritik önem taşıyor. Cbot sahip olduğu bu teknolojiyle Google Asistan'ın Türkçe olarak daha iyi bir deneyim sunmasını sağlıyor.

Cbot Kurucu ve CEO'su Mete Aktaş proje süreciyle ilgili, "Google Asistan Bankacılık Uygulaması projesi için, önce Google ile partnerlik sürecimizi tamamladık. Sonra işbirliği yaptığımız İş Bankası ile bu çalışmanın kapsamını belirledik. Sonra da bankacılık uygulamasını bu alandaki müşteri sorularını yanıtlayan bir FAQ asistanı olarak tanımlayarak geliştirme çalışmalarını tamamladık" dedi.

Anahtar Kelimeler:
CbotGoogle Asistan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.