Google çalışanı kamyonet'te yaşamını sürdürüyor

San Francisco merkezi'nde olan Google'da çalışmak için yaşadığı şehri terk eden Brandon, şehir de ev kiraları çok yüksek olunca kendince bir çözüm you buldu. Kendine bir kamyonet alan Brandon artık masrafsız bir şekilde orda yaşamaya başladı.

22 Ekim 2015 Perşembe 15:24
Google çalışanı kamyonet'te yaşamını sürdürüyor






Google çalışanı kamyonet'te yaşamını sürdürüyor

San Francisco merkezi'nde olan Google'da çalışmak için yaşadığı şehri terk eden Brandon, şehir de ev kiraları çok yüksek olunca kendince bir çözüm you buldu. Kendine bir kamyonet alan Brandon artık masrafsız bir şekilde orda yaşamaya başladı. 

Google, San Francisco, kamyonet, ev, yaşam, çalışma

Google kampüsünde isminin bilinmesini istemediği için soyadını vermek istemeyen Brandon, yaptığı online araştırmada en ucuz paylaşımlı evin günlük 65 dolar, yani neredeyse aylık 2000 dolar olduğunu görünce, bu şekilde yaşamaya karar verdi.
Zamanının çoğunu işte geçirdiğini, sadece uyumak için gittiği eve neredeyse maaşının tamamını vermenin yersiz olduğunu düşünen Brandon, evde kalmanın parayı ateşte yakmakla aynı şey olduğunu ve bu şekilde geleceğine hiçbir yatırım yapamayacağını belirtti.
 
Düzenli olarak borçlarını ödüyor

Brandon’ın aldığı kamyonet 10.000 dolar. Bunun haricinde düzenli olarak ödediği para ayda 121 dolar olan kamyonet vergisi. Elektriğe de ihtiyacı olmuyor, çünkü telefonunu ve güç kaynağını iş yerinde şarj ediyor. Diz üstü bilgisayarını da gün içerisinde şarj ettiğinde, sabaha kadar yeterli oluyor. Telefon faturasını da zaten Google ödüyor.

Kamyonet içerisindeki ana mobilyalar, yatak ve elbise dolabı. Asması gereken elbiselerini de, askılara dizip kamyonetin kenar bölgelerine asmış. Birkaç tane de pelüş oyuncağı var ama onların zaten pek bir masrafı yok.

Yemek ve yıkanma gibi ihtiyaçlarını Google’ın kampüsünde karşılıyor. Sabah, öğle ve akşam yemeğini şirkette yerken; duşunu iş sonrası şirketin spor salonunda ter attıktan sonra alıyor.

En önemli noktalardan biri de, Amerika’da her yeni mezunun kabusu olan öğrenci kredisi borcunu kolayca ödemesi. Mezun olduğunda 22.434 dolar gelen kredi borcunun 16.449 dolarını sadece dört ayda ödemiş. Önümüzdeki altı ayda tamamını ödemeyi hedefleyen Brandon, 10 veya 20 yıllık ödemelerle başı belada olan vatandaşlara göre hayli avantajlı.

Aynı zamanda elde ettiği gelirle en şık restoranlarda yemek yiyor ve San Francisco’nun tadını doyasıya çıkarıyor.

Kamyoneti Google kampüsü'nün içinde

Park alanı olarak da Google’ın kampüsünü seçmiş. Bu sayede San Francisco trafiğindeki yoğunluktan ve toplu taşıma derdinden kurtulmuş.

Brandon ilk zamanlarda Google güvenlik görevlileri tarafından takip edilmiş, ancak Brandon’ın ‘evine’ gittiklerini fark ettiklerinde bunun çok hoş bir fikir olduğunu söylemişler. Bunun yanı sıra Brandon, kamyonetinin, daha önce yaşamış olduğu herhangi bir evden çok daha büyük olduğunu söylüyor.

Brandon, bu şekildeki yaşam tarzına ne kadar daha devam edeceğini bilmiyor; ancak düşük bütçeli yaşam alanıyla beraber dolu dolu yaşadığı hayatından an itibarıyla gayet memnun.
Son Güncelleme: 22.10.2015 15:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.