Google, Gmail'deki postaları okuyor

Popüler arama motoru Google ile ilgili öyle bir iddia ortaya atıldı ki duyan herkes şok oldu.

23 Mayıs 2014 Cuma 11:38
Google, Gmail'deki postaları okuyor






Google'un bütün mailleri okuduğu iddia  ediliyordu, ancak bunun gerçek olup olmadığı hep şüpheliydi. Ancak bir kişi, üşenmedi uğraştı ve bunu ispatladı.

Google'un mailimizi okumasını nasıl engelleriz işte cevabı: Google ile ilgili öyle bir iddia gündeme geldi ki herkes büyük bir şaşkınlık yaşadı. Ancak bunun iddia olarak kalmadığı gerçek olduğu öğrenildi. Mail adresin ne kadar güvenli biliyor musun? Kullandığın e-posta ne kadar  e-posta güvenilir?  E posta sunucularına kendine ait olsa bile  çoğu e –postanız Google  sunucularına uğradığınızdan haberin varmı? Google  tarafından e-postanıza erişiyor  olduğu manansa geliyor. Kendi e-posta sunucusuna sahip olan Benjamin Mako Hill e-postalarının kaçının Google tarafından erişebildiğini merak edip bir tetkik yapmış. Bunu  icra ederken de gönderdiğie e-postalar ne  Gmail hesabına doğru olduğu belirlenmiştir. Sonuçlar çok ilginç ve şaşırtıcı Benjamin Mako Hill kendi posta sunucuma senede  yüzlerce dolar harcamama karşın  Google kişisel e-posta hesabıma gelen postaların yarısı biliyor. Cevap verdiğim e postalarını % 57’si Google sunucularından gelmiş. 2006’dan 2010 senesine kadar e-posta üçte birine  erişebile Google 2010’dan beri e-postalarımın yarısından fazlasına erişiyor. Bu yıla kadar e postalarımın yüzde 51’e erişiyorlardı. Bu yıl ise yüzde 57’sine erişiyorlar.
 

 Google ‘ın posta servisi Gmail kullanmazsanız dahi hatta ve hatta kendi e-posta sunucunuza sahip olsanız bile. Google çoğu e-postadan haber var. Microsoft ve Yahoo gibi çok büyük firmaların sunucuları üzerinden geldiğini düşünürsek e-postalarınızın çok büyük teknoloji şirketlerş sunucuları üzerinden  geldikleri düşünürsek e-postalarıız çok büyük teknoloji şirketleri tarafından her şekilde erişebileceğini unutmamakta  lazım


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.