Google yemeğimizi akıllı kaşıkla yedirecek

Artık arama moturo olmaktan çoktan çıktı. Telefondan akıllı gözlüğe, savaş robotlarından akıllı ev teknolojisine kadar pek çok alanda yatırımı bulunan Google bu yıl yaptığı stratejik alımlarla bütün dikkatleri üzerine çekti.

15 Aralık 2014 Pazartesi 20:24
Google yemeğimizi akıllı kaşıkla yedirecek






Google yemeğimizi akıllı kaşıkla yedirecek

Google öyle bir şey yaptı ki, yemeğimizi Smart Spoon ile yedirecek. Artık arama motoru olmaktan çoktan çıktı. Telefondan akıllı gözlüğe, savaş robotlarından akıllı ev teknolojisine kadar pek çok alanda yatırımı bulunan Google bu yıl yaptığı stratejik alımlarla bütün dikkatleri üzerine çekti. Google Akıllı Kaşık ( Smart Spoon ) ile milyonlarca engelli ve hastanın gönlünü fethediyor.

Google şimdiye kadar hiç bir sosyal yardım kuruluşunun üretmeyi aklından bile geçirmediği işe el attı. Akıllı kaşık üretimine soyunan Google, özellikle engelli, ve Parkinson, MS ve Alzheimer pençesine düşen yaşlılar için önemli bir projeyi hayata geçirmeyi başardı.



Üretim maliyeti ve kâr oranı son derece düşük olan akıllı kaşık projesine 'İnsani nedenler'le girdiğini duyuran Google, bu konuda üretim yapmaya hazırlanan bir teknoloji şirketini satın aldı.
Libs Labs uzmanları tarafından geliştirilen akıllı kaşıklar sahibinin tüm titremelerini sıfıra indirerek sağlıklı beslenmesinde önemli bir rol oynuyor. Akıllı kaşıkları 2015 Ocak ayından itibaren piyasaya sürmeye hazırlanan GoogleX bünyesindeki yazılımcılar, tek başına yemek yemekte zorlanan milyonlarca yaşlı ve engellinin kalbini kazanacak gibi görünüyor. Tek şarj ile günlerce çorba ve yemek yiyebilecek olan yaşlılar için tasarlanan akıllı kaşıkların bakımı da son derece kolay. Akıllı kaşıkların ardından akıllı bardakları da üretmeye hazırlanan şirket bakıcı ihtiyacını en aza indirecek yeni projeler geliştiriyor.



Engelli ve yaşlıların ani hareketlerini kaşık üzerinde sıfırlayan teknolojiyi hayata geçirmekte oldukça zorlandıklarını söyleyen Lift Labs uzmanları, Google bünyesinde üretilecek olan Smart Spoon'lar için büyük bir pazar oluştuğuna dikkat çekiyor.

Parkinson hastalarının ekmek arası yiyeceklere mahkum edildiğinin altını çizen LiftWare uzmanları akıllı kaşıklarla evlerde hayatı daha da kolaylaştıracak robotik teknolojilerin de önünün açılacağı görüşünde. Şirket önümüzdeki dönemde nanorobotların gündelik hayatın vazgeçilmez bir parçası olacağını, Google LiftWare ile bu konuda öncülüğü yakaladığına inanıyor.



Son Güncelleme: 15.12.2014 20:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.