Google'da öne çıkmak | Google'da nasıl öne çıkılır?

Arama motorlarında görünür olmak zordur. Ürün, marka veya hizmetinizin Google, Yandex, Yahoo, Bing gibi arama motorlarında bulunabilmesinin pratik, kolay yolları yazının detayında.

01 Ekim 2017 Pazar 02:25
Google'da öne çıkmak | Google'da nasıl öne çıkılır?






Google'da öne çıkmak | Google'da nasıl öne çıkılır?

Google aramalarında öne çıkmak, bulunmak, hatta ilk sayfada görünmek, ürün, marka ve hizmetler için hayati derecede önemlidir. Google, Yandex, Bing ve Yahoo gibi çok sayıda arama motorunun, marka, ürün veya hizmetlerinize yönelik bilgileri, belli kriterlere, standartlara göre sınıflandırdığını ve onları belli aralıklarla bulunabilirlik sıralamasını değiştirdiğinizi biliyor muydunuz?

Her işletme sahibi, yöneticisi markasının tüm arama motorlarında, ürün ya da hizmetinin mutlaka birinci sayfada bulunabilir olmasını, erişilebilir olmasını ister.

Bu talepler, Google üzerinde yoğun bir rekabetin ortaya çıkmasını neden oluyor. Her yıl yüzlerce milyar dolarlık reklam kampanyalarının yürütüldüğü internet mecrasında, basit bir arama kombinasyonuyla, öne çıkmayı beklemek biraz saflık olur.

Sadece Google değil, Yandex ve Yahoo gibi arama hizmeti veren sistemler, bulunabilirlik için çok önemli standartlar oluşturmuş durumda.


Dünyanın en çok kullandığı ve neredeyse günlük hayatımızın vazgeçilmezi haline gelen Google'ın getirdiği standartlar son derece basit.

Özgün, benzersiz ve gerçeklik...

Nedir bu özgünlük, benzersizlik, süreklilik ve gerçeklik?

Google bu standartları son 5 yıldır çok katı bir biçimde uygulayarak hem yazılımcılara, hem de yayıncılara çok önemli sorumluluklar yüklüyor.
Bir ürünün, markanın ya da içeriğin Google aramalarında öne çıkmasının ilk şartı, özgün, sade ve anlaşılır olmasına özen gösteriyor.

Başka hiç bir mecrada yayınlanmamış özgün bir içerikle anlatılan ürününüze ait bilgiler, sizi rakiplerinize karşı 1-0 öne geçirebiliyor.

Bensersiz içerik; Bir başka üründe, hizmette kullanılmamış cümleler arama motorları nezdinde çok önemli bir yere sahip.

Benzersiz içerikler üretin: Eğer aramalarda bu bilgiye ulaştıysanız, "benzersizliği"n ödülü olarak Google'in verdiği değerle karşılaştınız demektir.

Markanızı, ürün ya da hizmetinizi benzersiz bir yazıyla kaleme alınmış içerik, mizahi bir üslupla da yazılabilir, şiir tadında da olabilir, kendi yarattığınız bir hikaye kahramanının ağzından da duyarabilirsiniz. Arama motorları bunun için sizden sadece farklılık değil, benzersiz olmanızı istiyor. Bunu başaran her marka eminim sadece google aramalarında bulunmakla kalmayacak, hafızalarda kısa sürede yer edinecektir.

Süreklilik, Google nezdinde hayat belirtisidir: Bir markanın arama motorları içerisinde yukarıda sıralanan iki önemli maddeyi yerine getirmek için kullandığı araçları sürekli hale getirmesi, arama motorları için süreklilik anlamına gelir. Bir kez üretilmiş sıradışı içerik mücadelenin başlangıcı açısından uzun bir maratonun ilk metreleridir.

Markanızın hikayesini, ürünlerinizin başarısını, tüketiciyle buluşmasını, okur - ziyaretçi müşteri yorumları, aramalarda sizi adım adım öne çıkarmaya başlayacaktır. Ancak burada asla yanılgıya düşüp "Başka yerde görüp hoşunuza giden" bir görseli kullanmayın. Arama motorları benzer bir medyayı, içeriği asla ciddiye almaz.

Gerçeklik, internette sizi marka yapar; İşletmeciler interneti çoğunlukla "Sanal ortam" olarak hafife alır. Bu büyük bir yanılgıdır. Markanızın internet üzerindeki gerçekliğini artırmanın çok sayıda yolu var. Markanızın gücünü internetin tüm mecralarında sergilemelisiniz. Sosyal medya sitelerinde, video kanallarında müşterilerinize ulaşmalısınız, haritalarda yerinizi alarak, size ulaşmak isteyenlere sadece telefonda değil, navigasyon cihazlarında bile "merhaba" demelisiniz. Arama motorları bu gerçekliği sizi en öne çekerek sizi ödüllendirecektir..

Buraya kadar anlattıklarımız size basit fikirler vermek için kaleme alındı, İsterseniz bundan sonraki bölümü maddeler halinde devam edelim. Bu konuda aklınıza  takılan bölümleri yorum olarak sorabilirsiniz, ilk fırsatta cevap verilecektir..


MARKANIZ, ÜRÜNNÜNÜZ İNTERNET SİTENİZLE BÜTÜNLEŞMELİ

Markanıza ait ürünleriniz, hizmetleriniz ve işletmenizin tüm özellikleri mutlaka internet sitenizle bütünleşmeli.

Kendi markanıza ait renkler ve mümkünse her zaman aynı karakterde fontları tercih edin.

Video kanallarını yoğun olarak kullanın, internet sitenizi video kanallarınızla eşzamanlı hale getirin. (Youtube, Vimeo, Dailymotion, izlesene, videvodo)

Sosyal medya mecralarında markanızla boy gösterin, takipçilerinizin yorumlarını alacak paylaşımlara özen gösterin, tanıtım yaparken markanızın itibarına özen gösterin, unutmayın Google'da bulunur olmak marka itibarına yatırım yapmaktır. Markanızın itibarını sarsmadan bulunmak sizin için daha önemlidir. Marka itibar yönetimine özen gösterin.

MARKANIZI SEO İLE GÜÇLENDİRİN

Kurumsal kimliğinizi akıcı, akılda kalıcı ve benzersiz içerikle güçlendirdiğiniz siteleriniz zaman içinde arama motorlarının gözüne girmeye başlayacaktır. Doğal akışı içine bıraktığınız gelişim süreci içinde SEO desteği almanızda büyük fayda var. Burada SEO çalışması yapacağınız kurumların çözüm önerileri içerisinde hazırlanacak çalışma takvimine önem vermenizi tavsiye ederim. Çalışma takvimi içerisinde teknik kelimelere boğulmuş SEO projelerinde anlamadığınız bölümleri mutlaka sorun.

SEO yapılan markalar bazen hiç beklenmedik risklerle karşı karşıya kalabilir. Çoğu SEO şirketi, sıralamanızı 9. sayfadan 6. sayfa sonuçlarına getirmeyi büyük bir başarı olarak gösterebilir. Aramalarda ikinci sayfa bile yaptığınız çalışma için pek bir şey ifade etmez. Asıl hedef birinci sayfa olmalı. SEO konusuna büyük umutlar bağlamak yerine kendi yağınızda kavrularak ürettiğiniz zengin içerikle öne çıkmaya çalışın.


ARAMALARDA KALICI OLMAK MÜMKÜN MÜ

Arama motorlarında sitenizin, markanızın görüldüğü sıralama sık sık değişebilir. Rakiplerinizin de en az sizinle aynı yöntemleri kullandığını aklınızdan çıkarmayın. Türkiye'de reklam tıklama oranlarının oldukça düşük olduğunu gözönüne alırsak, kalıcı bir yatırımın akıllıca hazırlanmış içeriklerden geçtiğini, sistemli bir PR çalışmasıyla markanızın desteklenmesi gerektiğini aklınızdan çıkarmayın. Google aramalarında birinci sayfada ilk sıralarda yer almış bir arama kombinasyonu için, o bölgeyi korumak için sosyal medya desteğini, içerik için farklı sitelerden link elde etmeyi unutmayın.


HANGİ İÇERİKLER DAHA ETKİLİ

Video ve fotoğraflarla desteklenen içerikler, arama motorları tarafından sürekli öne çıkarılır. Marka ve ürünlerinizi anlattığınız hikayenin akıcılığı, ziyaretçi yorumları size sürekli sıralama atlatır. İçeriklerinizin sosyal medyada, takipçileriniz tarafından paylaşılması sizi bu konuda büyük fayda sağlayacaktır.
 
BİR SONRAKİ ÇALIŞMA'DA NELER OLACAK?

İçerik üretmek için hangi kaynaklar kullanılabilir?

SEO çalışma sürecinde nelere dikkat etmeli?

Alan adı ve yaşı önemli mi?

Sosyal Medya'da nasıl bir kampanya yürütülmeli?

Son Güncelleme: 01.10.2017 19:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.