Google'dan 1 TB depolama alanı ödülü

Google, kendi servislerine katkıda bulunan kullanıcılarına 1 TB depolama alanı açıyor. Kullanıcılarından tek istediği ise Google Haritalar içerisinde eksik kalan bilgilerin tamamlanmasına yardımcı olmak

27 Kasım 2015 Cuma 20:27
Google'dan 1 TB depolama alanı ödülü






Google'dan 1 TB depolama alanı ödülü

Microsoft ile Google arasındaki 'Depolama' rekabeti kullanıcıya yaradı. Google, kendi servislerine katkıda bulunan kullanıcılarına 1 TB depolama alanı açıyor. Kullanıcılarından tek istediği ise Google Haritalar içerisinde eksik kalan bilgilerin tamamlanmasına yardımcı olmak, ya da güncellenmiş haritalar içerisine fotoğraflar eklemek yeterli. Her yapılan yorum ve katkıdan 1 tam puan alan kullanıcı 200 puan biriktirince Google Drive üzerinden 1 TB depolama alanına ücretsiz sahip olabilecek..

AMANSIZ REKABET ALANI

Microsoft geçtiğimiz günlerde OneDrive hizmetinin depolama miktarlarını azaltarak Office 365 abonelerinin 1 TB, ücretsiz kullanıcıların ise sadece 5 GB depolama alanına sahip olabileceğini açıklamıştı. Ücretli hizmet planını bile 50 GB ile sınırlandıran Microsoft, bu hamlesi ile kullanıcılardan büyük tepki toplamıştı.

Ve şimdi Google kullanıcı memnuniyeti konusunda kimin patron olduğunu göstermek adına ücretsiz kullanıcılara depolama alanlarını 1 TB kapasiteye kadar yükseltme şansı sunuyor. Elbette bu belirli şartlara bağlı ancak bunlar da oldukça makul görünüyor.

Bu temelde, Google Haritalar (Google Maps) hizmetinin iyileştirilmesi adına yürütülen teşvik programı dahilinde mümkün olabiliyor. Google Haritalar'da fotoğraf paylaşan, yerel soruları yanıtlayan, yer ekleyen/düzelten ve yorumlar yazan kullanıcılar, hakkında ek bilgi sağladıkları her mekan için puan kazanarak ödüllerin kilitlerini açabiliyor.

Seviyeler, kazandığınız puana göre belirleniyor ve her katkı için 1 puan alıyorsunuz. Ayrıca yer başına en fazla 5 puan kazanabiliyorsunuz.

Google Drive üzerindeki 1 TB ücretsiz depolama kilidini açmak için ise 200 puan biriktirmeniz gerkiyor.

İlgileniyorsanız yararlanmak için yapmanız gereken tek şey Yerel Rehberler programına kayıt olmak ve Google Haritalar'ın Android ya da iOS sürümünün yan menüsündeki "Katkılarınız" sekmesiyle ilerlemenizi takip etmek.



Son Güncelleme: 27.11.2015 20:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.