Habertürk, PKK operasyonu diye bilgisayar oyununu göstermiş

Zeytin Dalı Harekatı'nı başladığı andan itibaren konuya hakim uzmanlar, savaş bölgesinden yaptığı canlı yayınlarla kamuoyuna en iyi yansıtan kanallardan biri olan Habertürk, dün gece ekranlara çatışma anı diye ünlü bir oyunun video görüntülerini getirdi.

24 Ocak 2018 Çarşamba 16:15
Habertürk, PKK operasyonu diye bilgisayar oyununu göstermiş






Habertürk, PKK operasyonu diye bilgisayar oyununu göstermiş

Afrin operasyonu sırasında Habertürk ekranlarına getirilen bir görüntünün Medal of Honor adlı oyunun vidolarından alındığı ortaya çıktı..


Afrin harekatını canlı yayınlar ve uzman konuklarla en iyi veren haber kanallarından biri olan Habertürk, habercilik refleksine aykırı bir skandala imza attı. İddiaya göre Habertürk Afrin'de PKK'lı teröristlerin termal kameralarla vurulma anı diyerek ekranlara getirdiği görüntünün ünlü bir video oyunundan alındığı bildirildi.

Habertürk canlı yayınında gösterilen 'Afrin operasyonu' videosunun, bilgisayar oyunu olan Medal of Honor'ın videolarından oluşturulan kesitlerden alındığı ortaya çıktı!

Termal kamerayla çekilmiş operasyon görüntülerinin yer aldığı videonun, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin'e yönelik başlattığı 'Zeytin Dalı Harekâtı' adlı operasyonda çekildiği belirtilmişti; ancak video, 2010 yılında piyasaya çıkan Medal of Honor isimli bir bilgisayar oyunundan alınmış.

Teyit.org'un aktardığına göre, YouTube’a yüklenen Medal of Honor isimli oyuna ait görüntülerle karşılaştırıldığında videonun oyundan olduğu anlaşılıyor.

Videolarda, görüntünün sağ üstte yer alan “W M82” ile sol altta yer alan “005 L” yazılarının aynı olduğu görülüyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.