Hastaneler hacker saldırısı: 33 hastanede zor durumda

Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastaneler bugün hacker saldırısına hedef oldu. 33 hastanenin bilgi işlemi durma noktasına geldi.

18 Mayıs 2016 Çarşamba 17:46
Hastaneler hacker saldırısı: 33 hastanede zor durumda






Hastaneler hacker saldırısı: 33 hastanede zor durumda

İnternet teröristleri vatandaşların doğrudan sağlığını hedef alan saldırı girişiminde bulundu. Türkiye genelinde 33 hastanenin veri tabanına saldırı düzenleyen Anonymous hacker grubunun hedefinde Sağlık Bakanlığı'na bağlı kurumlar yer aldı. Yasa dışı terör örgütlerine bilgi aktaran ve kişisel verileri pazarlayan Anonymous 33 devlet hastanesinin bilgi işlem merkezlerini vurdu. Bugün sabah saatlerinde internet üzerinden başlayan saldırı öğle saatlerine kadar sürdü..


YEDEK VERİLER KULLANILDI


Anonymous hacker grubunun üstlendiği siber saldırılarda hastanelerin veri tabanında yer alan bilgiler, kopyalandıktan sonra silindi

Bu Sabah saat 09.30 sıralarında başlayan siber saldırılarda sağlık Bakanlığı’na bağlı Devlet Hastaneleri’nin sistemlerine giren Anonymous hacker grubu, bilgisayarların veri tabanında bulunan bilgileri kopyaladıktan sonra sistemden sildi.

Edirne Sultan 1’nci Murat Devlet Hastanesi’nin de aralarında bulunduğu 33 hastanenin siber saldırılardan etkilendiği belirtildi. Hastanelerde bu sistem üzerinden yapılan işlemler tamamen durdu. Siber saldırının fark edilmesi üzerine sisteme daha önce yedeklenen veriler yüklenmeye çalışıldı, ancak hacker grubunun eski verileri geri yüklemeyi de engellediği bildirildi.

Devlet Hastanelerinin siber saldırılar karşısında hastaları mağdur etmemek için elle kayıt aldıkları belirtildi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.