Hava alanlarına drone avcısı roket sistemi geliyor

Son dönemlerde hava limanlarındaki uçuş güvenliğini ciddi şekilde tehdit eden drone ve insansız hava araçları için drone avcısı füze geliştirildi.

05 Mart 2016 Cumartesi 03:46
Hava alanlarına drone avcısı roket sistemi geliyor






Hava alanlarına drone avcısı roket sistemi geliyor

Dünyanın pek çok ülkesinde uçuş güvenliğini tehlikeye düşüren insansız hava araçları ve droneler için ABD'de özel avcı roket sistemi geliştirildi.

Kontrol dışına çıkan drone ve İHA'ların en az hasarla yere indirilmesini sağlayan roket sisteminin testlerinden olumlu sonuçlar alınınca çok sayıda hava limanı yönetiminden sipariş almaya başladı. OpenWork Engineering LTD tarafından geliştirilen roket sistemi omuzdan atılan Stinger ile tanksavar füzelerine benzerliği dikkat çekiyor.

SkyWall100 adı verilen Drone yakalama sistemi gazlı bir roketin tıpkı Stinger güzeler gibi hedefe kilitlenebiliyor. Hedefe metreler kala füze içinden çıkan ağlar drone veya İHA'nın uçuşunu engellerken, açılan paraşütle cihaz hasarsız olarak kontrollü bir biçimde yere indirilebiliyor. Şirket sivil hava alanları ile uçuşlara kapalı alanların korunması için geliştirilen SkyWall100 roket sisteminin fiyatı hakkında bilgi vermiyor.


Sadece 2012 yılında ABD hava limanlarında kayıtlara girmiş 500'den fazla dronenin uçuş güvenliğini ciddi şekilde tehlikeye attığına dikkat çeken uzmanlar SkyWall100 gibi sistemlerin yakın gelecekte tüm dünyada yaygın olarak kullanılabileceğini söylüyor. ©iyigunler.net
Son Güncelleme: 05.03.2016 03:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.